Verkeerspaal met vallende ziekte

Image
De verkeerspaal aan Dorp West die aan vallende ziekte lijdt.
ZWIJNDRECHT. Aan Dorp West schijnt een verkeerspaal, waarop een verkeersbord hangt met aanwijzingen voor het parkeren, aan de vallende ziekte te lijden. Erik Van Hul, bewoner van Dorp West, kon zijn ogen niet geloven want een paar weken geleden lag die paal ook al eens omver maar de gemeentelijke diensten plaatsten hem terug verticaal.

 

Woensdag liep het rond de middag weer fout maar de gemeentelijke diensten zetten hem terug recht.

Erik Van Hul: "Dezelfde dag, rond 18.u, kreeg diezelfde paal weerom tekenen van de vallende ziekte, en plofte weer neer. Voor de zoveelste keer werd deze paal door buurtbewoners met de voet, van het voet- en fietspad weggeschoven, tot op de neutrale strook. Nochtans vormt dit obstakel ook daar een wezenlijk gevaar voor voornamelijk zwakke weggebruikers."

 

De bewoner vraagt zich af hoe het mogelijk is dat na verscheidene ingrepen door de gemeentediensten van Zwijndrecht dit mankement zich blijft manifesteren. "Zijn de gemeentediensten misschien niet competent? Is het beleid van de gemeente Zwijndrecht niet competent? Ik heb informatie ingewonnen bij het KMI en er werden woensdag 20 augustus geen stormwinden genoteerd in Vlaanderen.", reageert een furieuze Van Hul.

 

Tot slot vraagt Van Hul zich of er misschien een handtekeningenactie moet gestart worden om deze 'labiele' verkeerspaal deskundig in de bodem te verankeren. (Rolf Duchamps)