Berichten uit de politiezone Sint-Niklaas (18-08-2008)

SINT-NIKLAAS. Gisteravond onstond brand in een woning in de Pastoor De Meerleerstraat. De bewoners, een vrouw en vier kinderen, konden het huis tijdig verlaten en werden opgevangen bij familie. Een deskundige, aangesteld door het parket, kwam ter plaatse.

 

Vannacht is het paneel met de uurregeling in de Frans Van Cauwelaertlaan in brand gestoken. Het vuur was snel onder controle. De politie onderzoekt de zaak.

 

Vanmorgen brak rond 04.40 uur brand uit in een appartement op de 11de verdieping van blok 1 van jet Koningin Fabiolapark. De 13 bewoners van de elfde verdieping werden geëvacueerd en opgevangen in de cafetaria van het Sinbad, het zwembad.  De brand ontstond in de keuken en kon geblust worden door een bewoner. De brandweer werkte het bluswerk af en ontluchtte de verdieping. Er vielen geen gewonden. Rond 7 uur konden de bewoners terugkeren naar hun appartementen.

 

Deze morgen om 4u30 verloor de 35-jarige EB uit Gent de controle over het stuur van z’n wagen. Hij geraakte van de rijbaan en raakte enkele geparkeerde wagens in de K. Elisabethlaan. Na een alcoholcontrole bleek de man dronken. Zijn rijbewijs werd door het parket 15 dagen ingetrokken. (mb)