Frans De Gendt (sp.a) wil meer ruimte aan tramhalte

Image
De tramhalte in het dorp ligt ter hoogte van de terrassen van de herbergen. Maar ook geparkeerde fietsen staan er nabij. Sp.a vraagt meer ruimte bij het afstappen.
ZWIJNDRECHT. Het is niet de eerste keer dat gemeenteraadslid Frans De Gendt (sp.a) de toestand aan de tramhalte in het dorp ter hoogte van de cafés Toerist en Machuit aanklaagt. De terassen staan daar immers vrij dicht bij de tram en bij het afstappen gebeurt het wel dat bejaarden, andersvaliden of gezinnen met een kinderwagen worden gehinderd. Frans De Gendt is van oordeel dat iedereen op een veilige manier de tramhalte moet kunnen gebruiken.

 

Omdat hij destijds al heel wat klachten kreeg van inwoners plaatste de sp.a –fractie het als een punt op de dagorde van de gemeenteraad van november 2007.


Frans De Gendt: "De Burgemeester beloofde vóór deze zomer de toestand te onderzoeken en te kijken welke maatregelen konden genomen worden om deze situatie op te lossen.  In de Collegeverslagen zijn we dit punt vooralsnog niet tegengekomen. Aangezien wij weinig verandering waarnemen vragen wij de Burgemeester op de komende gemeenteraadszitting welke concrete voorstellen of maatregelen hij genomen heeft rond deze situatie."

 

Voor een andere tramhalte vraagt De Gendt een groter schuilhokje  om op de tram te wachten. Het is aan de Verbrandendjk dat vastgesteld wordt dat het tram- en bushokje op geregelde tijdstippen, vooral in de piekuren, te klein is geworden om alle gebruikers te beschermen bij regenweer. Het is ook een gevolg dat meer en meer inwoners gebruik maken van het openbaar vervoer.

 

Volgens sp.a zou het wenselijk zijn een groter ofwel een tweede schuilhuisje te plaatsen. "Bij De lijn vertelde men ons dat dit op eenvoudige vraag van het gemeentebestuur kan geregeld worden. We zullen het college dan ook verzoeken een vraag te richten naar De lijn om een tweede schuilhokje te plaatsen aan de Verbrandendijk.", aldus Frans De Gendt.(R.D.)