Straattheaterfestival in Beveren

ImageBEVEREN. Beveren heeft het Straattheater 2008 voorgesteld. Het vindt plaats in het slotweekend van de Beverse Feesten, vrijdag 29 en zondag 31 augustus. Dit Straattheaterfestival wordt voor de 3de keer georganiseerd en heeft nu al internationale allures aangenomen.

 

Schepen van feestelijkheden, Raf Van Roeyen, zei terecht dat dit "eigen initiatief en eigen organisatie van de gemeente" het ganse programma van de Beverse Feesten heeft verrijkt. Het Straattheater wordt een echte blikvanger.

 

Dat dit Straattheaterfestival zo enorm scoort, is te danken aan Luc Vigoureux die zich heeft toegelegd op de wereld van het straattheater en her en der gaat kennis gaat opdoen. Er mag dus gesteld worden dat de gemeente Beveren een 'specialist ter zake' heeft. En dat is direct vast te stellen in het grandioos programma dat eind augustus wordt aangeboden op de Boerenmarkt en de omliggende straten.

 

Image
De werkgroep die het Straattheaterfestival op internationaal niveau tilt: vlnr: Erik Roelandt, Jerry Van Vossel, Schapen Raf Van Roeyen, Eli De Baere en Luc Vigoureux.

 

Om alles te realiseren is een werkgroep opgericht mat, naast Luc Vigoureux, ook Paul Van Moere van Cultuurcentrum Ter Vesten, Erik Roelandt de projectcoördinator van de gemeente, Eli De Baere van de dienst markten, Jerry Van Vossel van de sportdienst en schepen Raf Van Roeyen. De schepen is bijzonder enthousiast over wat op het programma geplaatst is: "Het wordt een festival van zeer hoog niveau. De buurgemeenten kunnen er jaloers op zijn. Zo wil Sint-Niklaas ook deze weg op gaan."


De schepen zei ook dat het festival nog zal groeien: "De prospecties voor volgend jaar, zijn nu al begonnen." Maar laat het ons bij 29 en 31 augustus 2008 houden waarbij tientallen straatartiesten uit eigen land maar ook uit Nederland, Australië, Frankrijk en Spanje zullen optreden op de Boerenmarkt, in de Stationsstraat en de andere centrumstraten. Het gaat hier over straatfanfares, muzikale en acrobatische acts, vuurspuwers, draken en clowneske shows en andere gekke wezens. Er zijn ook tal van wandelacts door de straten bij.

 

Op vrijdag 29 augustus brengt het Frans-Braziliaanse 'Les Fanfardais' met Canela Fina een spectaculaire circusact in Belgische première. Zondag 31 augustus brengt het Spaanse “Leandre & David” met Play u aan het lachen tot u erbij neervalt. Maar ook opkomend en plaatselijk talent wordt niet uit het oog verloren. De jongens en meisjes van 'Circusschool DES' tonen hun kunnen op vrijdagavond. De vuuract - de afsluiter op vrijdag - wordt verzorgd door 'Flaminé', een groep Antwerpse jongeren die u, al jonglerend, het vuur aan de schenen legt. U kan ook zelf aan het circussen slaan met 'Kay Fou' en hoeden plooien met 'Carine Marcus'.

 

Raf Van Roeyen: "Het enige dat we niet in handen hebben is het weer. Voor de rest is alles perfect. Bij slecht weer is er een regenprogramma voorzien in de sporthal van de Broederschool. Natuurlijk dat enkel acts dan niet kunnen doorgaan. Er zal dan ook een ander uurrooster gelden voor de optredens.'

 

Het programma werd - na een eigen prospectie in binnen- en buitenland - zorgvuldig samengesteld door medewerkers van de gemeente en cultuurcentrum Ter Vesten. Dankzij het indrukwekkende programma én de medewerking van plaatselijke verenigingen, handelaars, organisator PVD Events en de vele gemeentelijke medewerkers en vrijwilligers belooft het derde straattheaterfestival een nieuw hoogtepunt in de Beverse feestgeschiedenis te worden. 

 

Er zijn ook heel wat randactiviteiten:
Beveren zingt 
Voor de eerste keer in openlucht op de Boerenmarkt op zaterdag 30 augustus met Coupe Niçoise en Dezjoskonniekomme (Melseelse topmusici). Zij brengen een gamma aan leuke meezingers: toppers van rond het kampvuur, Vlaamse en Hollandse hits die iedereen vanaf de eerste noot kan meezingen. Alloo, de teksten zijn gratuit beschikbaar!!

 

kunstmarkt Monmartre
Internationale, Belgische en lokale kunstenaars stellen tentoon. Men kan hen op vrijdag en zondag 'live' aan het werk zien rondom het monument in de Peperstraat/Stationsstraat.

 

gekke fietsencircuit

Vrijdag, zaterdag of zondag kan jong en oud rondjes komen rijden op de meest gekke fietsen en lol beleven met een achteruittrapper, fiets met autostuur of averechtsstuur, een doortrapper, een éénwieler, fiets met hobbelwiel enz.

 

ballonhappening

Als apotheose op zondag 31 augustus zullen er rond 18u30 - 19u vanop het Gravenplein opnieuw luchtballonnen opstijgen. SMEG en Maintenance Partner schenken 4 gratis luchtvaarten aan de winnaars van de 'Win-Een-Beverse-Feesten-Prijs'.

 

Olympische straat
Voor de derde maal op rij geeft de sportdienst op zondag 31 augustus de kans aan de sportclubs om zich te promoten door demonstraties en/of doe -mee activiteiten in de 'Olympische Straat' (Oude Zandstraat). Een activiteit die ook elk jaar groeit om de clubs te promoten.

 

Beverse reuzen
Dat de reuzen in de gemeente erg populair en welkom zijn, heeft men ervaren bij het geslaagde wereldrecord aantal reuzen. Ze zullen er nu ook zijn. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Elk jaar verlenen de handelaars uit, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, hun medewerking aan de ‘Beverse feesten’. Zij werken mee aan de sfeerschepping en promotie, en...

BEVEREN. Voor de festivaldag op de Beverse Feesten hebben de artiesten An Pierlé en White Velvet afgezegd. Ze worden vervangen door Milow (bekend van de hit You don't know) en The Van...

BEVEREN. De gemeente heeft met Raf Van Roeyen een nieuwe schepen van feestelijkheden. Een rasechte Beverenaar die bovendien als zoon van de eresecretaris Roger Van Roeyen precies weet welke sfeer de...

BEVEREN. Het is toch reeds voor de 19de keer dat Patrick Van Duyse de Beverse Feesten mag organiseren voor het gemeentebestuur. Ze lopen van 18 tot 28 augustus. Zowel organisatorisch als...

BEVEREN. De Beverse Feesten worden opnieuw georganiseerd gedurende tien dagen en volgens de gekende formule: een aanloop van een week waarbij de activiteiten en optredens zich voornamelijk afspelen...

BEVEREN. Vrijdag gaan de Beverse Feesten van start en zullen duren tot en met zondag 28 augustus. Meer dan 60 groepen en artiesten treden daarbij op in het centrum van de gemeente, waar 3...