Groen! plaatst toch fair trade borden

Image
In Zwijndrecht hangt er al enige tijd een fair-tradebord
BEVEREN. Zaterdagvoormiddag gaat Groen! een aantal fair trade borden plaatsen langs de invalswegen van Beveren. Dat is een reactie op het verbod van het gemeentebestuur om die borden te plaatsen. Het gemeentebestuur weigerde de erkende borden langs de openbare weg te plaatsen. Het is nu ook twee jaar geleden dat Beveren de titel van 'Fair Trade gemeente' kreeg.

 

Het gemeentebestuur, winkels en horecazaken, verenigingen, bedrijven en scholen engageren zich sindsdien om fair trade producten aan te bieden en te gebruiken.


"Als Groen!-Beveren zijn wij fier op deze erkenning en wensen wij dit beter bekend te maken. In tegenstelling tot andere fair trade gemeenten, weigert het gemeentebestuur van Beveren dat. Samen met alle vrijwilligers die eerlijke handel een warm hart toedragen, willen wij aan iedereen die Beveren binnenkomt, laten zien dat Beveren een fair trade gemeente is...", zo zegt men bij Groen! (R.D.)

 

Lees ook:

Groen! heeft ook een bord gehangen in Melsele.BEVEREN. Groen! heeft zaterdagvoormiddag 4 borden geplaatst waarop te lezen staat dat Beveren een Fairtrade gemeente is. Het initiatief werd genomen...

BEVEREN. De gemeente kreeg in juli 2006 als 4de gemeente in Oost-Vlaanderen de titel van Fair-Trade, als gevolg van de inzet van de GROS en de lokale wereldwinkels. Fair Trade wijst er op dat de...