Oost-Vlaanderen kiest 'Miss Koe'

Image
Maak kennis met de boerenstiel op 17 augustus. Melk is en blijft nog heel gezond voor jong en oud!
BEVEREN. De Oost-Vlaamse fokveedag op het Beverse Gravenplein verkiest op zondag 17 augustus voor de 55ste keer de mooiste koe. Landbouwers uit de hele provincie komen die dag afgezakt met hun mooiste koeien uit verschillende rassen: roodbont, witrood, zwartbont Holstein ras en witblauwras.

 

De fokveedag is een initiatief van het fokveedagcomité, geleid door Elzie Onghena uit Kallo, het gemeentebestuur van Beveren. Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen steunt het initiatief en de Landelijke Gilde en de K.V.L.V. helpen bij de organisatie. Een organisatie die je best kan samenvatten

Image
Kinderen kunnen op de fokveedag een gratis rit maken op de rug van een Jerseykoe.
als 'een fijn dagje platteland'. Niet alleen volwassenen maken er kennis met de verschillende rassen koeien, kinderen kunnen zelfs een ritje maken op de rug van een Jerseykoe, een van de tamste rassen. De hele familie kan tussen 10 en 17 uur een huifkartocht maken door het mooie het park en langs kasteel Cortewalle.

 

Hoogtepunt van de dag wordt de 'missverkiezing' met 170 koeien op de figuurlijke catwalk. De verkiezing is opgedeeld in verschillende categorieën naar ras en leeftijd. De jury let op verschillende elementen en hoe mooi de boer zijn dieren verzorgt De eerste reeks treedt om 10 uur aan en rond 17 uur is de kampioen bekend. Leuk voor de kinderen is de reeks met kalfjes. In de namiddag tonen kinderen van 7 tot 16 jaar hun lievelingskalfje. (mb)