Berichten uit de Politiezone Sint-Niklaas

De politie controleerde op zondag 22 juni tussen 2u en 10u 40 automobilisten op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. De actie vond plaats in de omgeving van de N70.Er werden 11 rijbewijzen ingetrokken.

Alle bestuurders werden onderworpen aan een ademtest (= alcohol) met volgende resultaten:

1 bestuurder blies alarm en mocht het rijbewijs voor 3 uur inleveren.

5 bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren

1 bestuurder blies positief en diende het rijbewijs voor 15 dagen in te leveren

De politie legde 15 testbatterijen op i.v.m. sturen onder invloed van verdovende middelen, met volgende resultaten.

4 bestuurders legden een positieve test af, en moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

De politie controleerde in de Heistraat zondag 22 juni rond 12u32 een automobilist die zigzaggend over de weg rijdt. De 47-jarige man V.W.uit Sint-Niklaas bleek zwaar dronken te zijn (3 promille in het bloed). Het parket trok zijn rijbewijs in voor 15 dagen. Daarnaast mocht hij ontnuchteren in de cel.

 

Maandagochtend 23 juni vond in de Prins Boudewijnlaan op de N70 een aanrijding plaats tussen een automobilist en een bromfietser. Een 51-jarige automobilist D.M.J. uit Hoeilaart die op de N70 richting Beveren rijdt, wilde afslaan naar de Singel. Hij negeerde daarbij een 24-jarige bromfietser uit Sint-Niklaas die eveneens op de Prins Boudewijnlaan in de richting van Beveren reed. De bromfietser werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist werd waarschijnlijk gehinderd door de laaghangende zon.(R.D.)