Nieuw gemeentehuis en de toekomst van pastorijen

GROOT-BEVEREN. De beslissing i.v.m. het bouwen van een nieuw gemeentehuis is gevallen. Het zal gebouwd worden op de site van het Gravenplein in de omgeving van Ter vesten, Togenblik en de Gemeentelijke bibliotheek. Maar ook het Politiegebouw, de Brandweer, de Milieudienst en het Vredegerecht sluiten aan bij de site. Het nieuw gemeentehuis zal daarop worden afgestemd. Er is plaats voor, meer naar de N70 toe daar waar lang meerdere dorpsbewoners een moestuintje hadden.

 

Hoe alles moet worden uitgewerkt zal nu eerst in een visie worden ontwikkeld. Ook de uitbreiding van het politiegebouw ligt al geruime tijd op tafel. Het huidige gemeentehuis zal zeker niet verdwijnen en zijn publieke functie behouden. Ook de oude pastorijen in de deelgemeenten moeten een bestemming krijgen. Deze van Kieldrecht en Haasdonk zullen zeker niet verkocht worden. In Kieldrecht is de tuin geklasseerd en die zal bij de pastorij blijven. Er is daar ook vraag vanuit de verenigingen om er te vergaderen.

 

In Haasdonk zal wel de achtertuin worden ingenomen om er een paar bouwpercelen uit te tekenen. Er wordt ook gedacht aan de inrichting van kinderopvang in de pastorij.

 

De Verrebroekse pastorij is wel geklasseerd en de gemeente zal ze aankopen. De tuin kreeg er reeds een wandelfunctie. De pastorij van Kallo zal worden ingenomen door de Maatschappij Linkerscheldeoever.

 

Is er dan nog het gemeentehuis van Melsele dat op termijn zal verkocht worden net als de gemeentelijke gebouwen in de Kloosterstraat te Beveren met o.a. het oude bibliotheekgebouw en de repetitielokalen van de Harmonie en de Fanfare. Burgemeester van de Vijver beloofde al dat die muziekmaatschappijen er zullen kunnen blijven tot een oplossing is gevonden. (r.d.)