Kristien Hulstaert vervangt Sidon De Coninck in Beverse raad

GROOT-BEVEREN. Raadslid Sidon De Coninck (Kartel) uit Melsele heeft het gemeentebestuur verzocht om hem te laten vervangen in de raad om medische redenen. Een gemeenteraadslid kan zich immers tijdelijk laten vervangen wanneer het gedurende een minimale termijn van 12 weken niet aanwezig kan zijn op de gemeenteraadszitting. Sidon De Coninck bracht een geneeskundig getuigschrift binnen en kan nu vervangen worden door de eerste opvolger van de lijst Kartel.

Die vervanger was Guy Scheers uit Beveren maar die loet weten dat hij afziet van deze tijdelijke vervanging. Ook de tweede opvolger, Paul Crutzen, kan niet voor de vervanging zorgen vermits hij niet meer n Beveren woont.

Zo kwam de partij terecht bij Kristien Hulstaert (32) uit Melsele. Haar ‘geloofsbrieven’ werden onderzocht en niets bleek haar aanstelling als gemeenteraadslid in de weg te staan. Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 24 juni zal zij de eed afleggen. Zij zal dus Sidon De Coninck vervangen tijdens zijn afwezigheid om medische redenen.(r.d.)