Open deuren in de windturbines langs E17

ImageWAASLAND/KRUIBEKE. In het weekend van 14 - 15 juni zal overal in Europa de energie van wind worden gevierd. Ook Wase Wind, met de windturbines langs de E17 in Kruibeke, viert mee op zaterdag 14 juni. Ze willen tonen dat windenergie als zuivere bron van energie kan bijdragen aan een aangenaam Europa dat minder afhankelijk is van externe bronnen.

De Dag van de Wind wil: windenergie kenbaar maken over heel de EU, uitleggen waarom windenergie een sleutelrol speelt in de toekomstige Energievoorziening en iedereen aanmoedigen groene elektriciteit te gebruiken.

Maar het wordt vooral een feest! Wase Wind en Fortech nodigen iedereen uit voor de open deurdag aan de turbine Atlas op zaterdag 14 juni  vanaf 14u. Er is van alles te doen: open deur met doorlopend kinderanimatie.
Van 13.30u tot 18u staan er gidsen en medewerkers klaar aan de turbine Mercator (middelste turbine in Kruibeke langsheen de E17) om informatie te geven. Men kan ook eens een kijkje nemen in de controlekamer beneden in de windturbine.

Tijdens een fietszoektocht kan de omgeving rond de windturbines verkend worden langs een parcours van max. 20 km. Onderweg wordt men attent gehouden door de vragen die men meekrijgt.

Starten kan van 13u30 tot 15u aan de middelste turbine Mercator. De fietszoektocht is gratis en open voor iedereen. (vooraf inschrijven is niet nodig).

Er is ook een tekenwedstrijd. Iedereen die creatief is mag een mooie tekening, schilderwerk,collage, … over windturbines maken. Alle kunstwerken, groot en klein mogen meegebracht worden op de open deurdag.

Groepswerken en individuele werken zijn mogelijk. Alle werken worden ter plaatse opgehangen. Alle deelnemers ontvangen een attentie en de mooiste uit elke leeftijdscategorie ontvangt een origineel geschenk. De werken kunnen gepubliceerd worden op de website van Wase Wind.

Een bezoek is zeker de moeite om de werking van de turbines van nabij te bekijken. Ze zijn te bereiken via de Kruibekesteenweg Beveren of de Beverenstraat Kruibeke richting viaduct over E17. Gewoon de pijlen volgen tot aan de turbines. Er is een parking voorzien.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

De provincie Oost-Vlaanderen wil meer windturbines in het landschap zoals hier langs de E17REGIO. Windturbines kunnen niet overal en zomaar geplaatst worden. Daarom dat de provincie Oost-Vlaanderen...

De windturbine van het bedrijf GRC in Kallo.REGIO. In het kader van het openbaar onderzoek over het ontwerp van het provinciaal beleidskader voor windturbines werden in december 2008 informatie- en...

Voorstelling van de windturbines langs de E17 in Lokeren (foto: informatiebrochure van BredeKop Wind cvba)LOKEREN. Enkele jaren geleden hebben de firma’s Electrawinds en Bredekop Wind elkaar...

PROVINCIE/WAASLAND. De deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen heeft een voorontwerp van provinciaal beleidskader voor windturbines goedgekeurd. Het voorontwerp werkt een beleidskader uit waarin...

De windturbines langs de E17 in Kruibeke bepalen al geruime tijd mee het Wase landschap, hier bekeken vanuit Haasdonk.PROVINCIE/WAASLAND De deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen keurde...

BEVEREN. Mogelijk komen er langs de E17 drie nieuwe windturbines. Het bedrijf Nortech bvba voert een projectstudie. "De drie nieuwe turbines zullen genoeg elektricitieit produceren voor de...