School 'de 3 beuken' wil moderniseren

Image
De spandoek aan de schoolgevel is sprekend. De 3 Beuken heeft nood aan nieuwe klassen.
STEKENE/HELLESTRAAT. De kleuterschool en lagere school ‘De 3 beuken’ organiseerde een spetterend grootouderfeest en een dito schoolfeest. Het onderwijzend personeel kon rekenen op de inzet van het oudercomité dat mede het team vormde.  Aan de bijna 200 aanwezige grootouders werd een knap programma aangeboden.

Zelfs de kleinste kleuters traden op met blije, stralende gezichtjes. Leuke dansjes waar uren en misschien wel dagen voorbereiding aan besteed waren. Juf Sofie De Jonckheere en meester Patrick Mortier, acteerden tussen de optredens door en zorgden voor bindteksten.  

 

De 3 Beuken is een school die oog heeft voor creativiteit en gelukkige kinderen wil zien. Directrice Helga Van Hooste kan rekenen op een twintigtal leden van dat oudercomité dat regelmatig samenkomt ter bespreking  van schoolaangelegenheden.

 

Image
Het optreden van de kleuters tijdens het schoolfeest.
De school telt 230 leerlingen waarvan vier klassen voor kleuters en zes voor het basisonderwijs. In totaal, duobanen er bij gerekend, werken 17 leerkrachten mee aan het imago van de school. Jammer genoeg is het schoolgebouw erg verouderd en werkt zeker niet mee aan de grote inzet van het personeel naar dat imago toe.

 

Er moeten dringend renovatiewerken uitgevoerd worden. De school werd in 1909 gebouwd en volgend jaar kan misschien een eeuwfeest worden gevierd! De overheid moet werk maken van de verbouwingen. Het sanitair werd reeds aangepakt. Voor ingrijpende werken aan het schoolgebouw kunnen voor 70 % subsidies van de overheid bekomen worden. De 3 Beuken behoort als Vrije School tot een scholengemeenschap van 6 katholieke scholen.

 

Om alle werken te realiseren zal de school ook zelf moeten zorgen om geld in kas te halen. Een

Image
De 3 Beuken beschikt over een leuke speeltuin.
schoolfeest, een kaasavond of een wijnverkoop brengen wel wat op. Maar er is meer nodig. Er zijn plannen om bv. het oud sanitair gedeelte om te vormen tot een klas. Een architect is wel al bezig om in een soort ‘masterplan’ heel de school aan te pakken.  Daaruit moeten ontwerpen komen voor een eigentijds schoolgebouw. Een eigen turnzaal zou ook welkom zijn. Ze gaan nu ook turnen in zaal ’t Helleken.

 

In een nieuwbouw zullen twee klassen komen, een directielokaal, een zorgklas en een computerklas. Het lager werkt nu al met pc’s. De speelplaats is voorzien van heel wat speeltuigen en het is er nog wel echt een zandkoer. In de winter wordt ze afgedekt.

 

De 3 Beuken is een school die een flinke groei kende voor wat het aantal leerlingen betreft. Vroeger waren er slechts graadklasse. Voor de kleuterafdeling is er heel wat belangstelling vanuit Nederland. De kleuters kunnen daar nog net terecht en de ouders brengen ze dan maar over grens naar de Hellestraat.

 

De grote spandoek die aan de schoolgevel hangt zegt genoeg: het is inderdaad wijs te investeren in onderwijs. Kwestie is dat de hogere overheid daar gevolg aan geeft.(Rolf Duchamps)