Kleuterklas uit Waasmunster wint Grote Oscar-wedstrijd

WAASMUNSTER. Bij het verschijnen van het tweede prentenboek 'Ik vlieg naar Mars' van Sabine De Vos en Emilie Lauwers werd voor kleuters en lagere schoolkinderen een  wedstrijd georganiseerd. Die wedstrijd is gewonnen door de tweede kleuterklas van de Gemeentelijke basisschool in Waasmunster.

 

Eind februari werd het tweede prentenboek 'Ik vlieg naar Mars' van Sabine De Vos en Emilie Lauwers boven het doopvont gehouden. Het boek gaat over Oscar, een jongetje dat gefascineerd is door de ruimte en alles afweet van planeten en raketten. Hij wil naar Mars om zijn beste vriend Tom op te zoeken. Samen met zijn vrienden bouwt hij een raket. Ze denken aan alles: verschillende soorten brandstof, snoep en een paraplu. Oscar weet zeker dat het lukt, ook al gelooft papa hem niet!

 

Bij de uitgave van het organiseerde uitgeverij De Eenhoorn de 'Grote Oscar'- wedstrijd. Alle klassen van het 2de en 3de kleuter en het 1ste en 2de leerjaar konden deelnemen. De opdracht was een fantastische raket in elkaar knutselen. Meer dan 50 klassen stuurden foto's op van zelfgemaakte ruimtetuigen.

 

De juryleden stonden voor een moeilijke opdracht, maar uiteindelijk werden er vier winnaars gekozen. Bij het 2de kleuter de klas van juf Ilse uit Waasmunster, bij het 3de kleuter de klas van juf Christel en juf Natasja uit Pulderbos, bij het 1ste leerjaar de klas van juf Mieke uit Tielt en bij het 2de leerjaar de klas van meester Wim uit Zillebeke. In onze regio wint dus de 2de kleuterklas van de Gemeentelijke basisschool in Waasmunster. Zij knutselden een raket in elkaar, die nog mooier en beter is dan die van Oscar uit het prentenboek 'Ik vlieg naar Mars'. Het klasje van juf Ilse wint hiermee een voorlees- en tekenuurtje door Sabine De Vos en Emilie Lauwers op 5 juni 2008 (13u30). Bovendien krijgen ze een stapel boeken voor de klasbibliotheek en posters om de klas mee te versieren.

 

Het boek 'Ik vlieg naar Mars' (isbn 978-90-5838-464-5) is geschikt voor 4 tot 8 jarigen, telt 26 pagina’s en kost €13,95.  (mb)