Grondverwerving voor vernieuwing Heimolenstraat

SINT-NIKLAAS. De Heimolenstraat in de omgeving van de N41 en niet ver van de E17 verkeert al geruime tijd in slechte staat. De vernieuwing van de straat kwam bij diverse gelegenheden ter sprake, onder meer op de wijkvergaderingen van enkele jaren geleden. Nu komt er toch schot in de voorbereiding want de voorstudie voor een globale aanpak is al goed gevorderd.

 

Het project omvat de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de bovengrondse vernieuwing met een rijbaan in asfalt van 6 m breed en een fietspad langs beide kanten van de straat van 1m75 breed. Het gaat om een samenwerking tussen het stadsbestuur en de nv Aquafin.

In dit stadium van de voorbereiding dienen in de Heimolenstraat 76 grondverwervingen te gebeuren om het tracé van de nieuwe straat te kunnen realiseren. De grondverwervingen zullen praktisch geen impact hebben op de bestaande situatie in de straat. Het gaat om smalle stroken grond die zich nagenoeg overal voor de haag of afsluiting bevinden.

 

Intussen liggen de plannen voor de grondverwerving ter inzage bij de dienst ruimtelijke ordening in het stadhuis. Indien de procedure vlot verloopt, kunnen de werken voor de vernieuwing van de Heimolenstraat in 2009 effectief van start gaan.


Om de betrokkenen te informeren over het project in zijn geheel organiseert het stadsbestuur ook een bewonersvergadering op maandag 9 juni 2008 om 20 uur in Syntra, Hogekouter 1. (R.D.)