Berichten uit de politiezone Lokeren (16-05-2008)

LOKEREN. Na een melding van overlast werden een 16-jarige Lokeraar en twee jongedames van respectievelijk 15 en 14 jaar meegenomen naar het politiebureau. Voor de jongeman werd, na een aantal waarschuwingen, het NERO-project opgestart. Voor de twee jongedames werd er een hartig woordje gepraat met de ouders.

 

Woensdagnacht werd er tijdens een roadblock op de N47 richting Gent op 2 wagens een wiel-klem geplaatst. Beide bestuurders waren niet in het bezit van een geldig verzekeringsbewijs en krijgen de kans om dit te komen tonen op het politiebureau.

Bij een inbraak in de Kapellestraat werden de bewoners bedreigd met een vuurwapen door de gemaskerde daders. De daders raakten binnen langs de achteringang van de woning en ver-dwenen met een kleine buit langs de voordeur. Het onderzoek is opgestart.

Na een melding van racende brommers werd op het Zand donderdagavond een 17-jarige jongeman uit Lokeren van de baan geplukt. Hij had reeds een waarschuwing voor het NERO-project waardoor het project nu zijn start vindt.