Berichten uit de politiezone Sint-Gillis-Waas - Stekene (15-05-2008)

STEKENE. Vannacht, rond 1 uur, trof de lokale politie in de Voorthoek een bestuurster aan die reed onder invloed van alcohol. De bestuurster blies positief bij een ademtest. Op last van het parket werd haar rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen.

 

De lokale politie maakte ook de resultaten bekend van haar akties tijdens de week van 5 tot 11 mei 2008. In die periode controleerde de politie meer dan tien uur op snelheid. 813 voertuigen werden gecontroleerd. 84 (10%) bestuurders reden meer dan de toegelaten snelheid. Eén bestuurder reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd gedurende drie uur ingehouden.

 

Dertien bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm achter het stuur.

De politie stelde processen-verbaal op voor hinderlijk en foutief parkeren (1), voor vervallen keuring (1), voor overschrijden van witte doorlopende streep (1).


De politie schreef onmiddellijke inningen uit voor voor hinderlijk en foutief parkeren (6), voor negeren van een verkeerslicht (1), voor het overschrijden van een doorlopende streep (1), voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (4), voor tachograafschijf (1), voor het niet respecteren van de rij- en rusttijden (1), voor het niet in acht nemen de rijbaan te volgen (2), voor valhelm en negeren van een verbodsbord (1) en voor het negeren van een verkeersbord (1). (mb)