Culturele uitwisselingen op weg van betoelaging

BEVEREN. De Gemeentelijke Culturele Raad heeft ook een standpunt ingenomen om buitenlandse culturele uitwisselingen op te nemen voor de betoelaging. Het Haasdonkse Koperensemble Kalison bracht de bal aan het rollen omdat het zelf uitwisselingen met een buitenlands gezelschap organiseert.

 

De GCR bekijkt of het in het puntenstelsel van de cultuurraad als een extra artikel kan worden opgenomen rond 'culturele uitwisseling' Tot nu toe is daarover nog niets genoteerd. Nadat dit punt werd besproken werden toch al enkele conclusies getrokken. Er wordt een voorstel uitgewerkt voor een extra toelage wanneer een buitenlandse groep wordt ontvangen.


Ion het voorstel worden ook enkele criteria geformuleerd. Zo moet het gaan om een culturele activiteit die voor een ruim publiek bedoeld is en er moet een duidelijke wisselwerking zijn in beide richtingen. Dubbele betoelaging zal in ieder geval vermeden worden. Wie zulke culturele uitwisselingen heeft, moet de extraondersteuning via de cultuurraad aanvragen. De GCR maakte het over met advies aan het schepencollege. (R.D.)