VAB geeft tips voor veilige start nieuwe motorseizoen

 ZWIJNDRECHT. Omdat het weer ook tijdens het weekend nog erg goed zal zijn, verwacht de mobiliteitsclub van VAB dat dit weekend de recreatieve motorrijders naar buiten zullen komen en zich zullen voegen bij de functionele motorrijders. Zeker deze motorrijders, die meestal enkele maanden niet meer hebben gereden hebben, zullen er baat bij hebben dat hun kennis van het motorrijden wat wordt opgefrist.

 

VAB kijkt naar de ervaring en weet dat het opmerkelijk bij het eerste mooie weer de VAB-Wegenwacht in april 2007, 40% stijging van de pechverhelpingen aan motoren had. 40% van de motorongevallen voor 2006 gebeurden in mei, juni, juli. Op 7 jaar tijd is het aantal motorongevallen met 30% gestegen (3199 in 2000 t.o.v. 4150 in 2006). "Deze weggebruiker verdient meer aandacht!", zo stelt men bij VAB en stelt daarom een persdossier met tips over veilig motor rijden voor en start een opfrissingscursus voor motorrrijders die hun motor weer van stal halen.

 

De pers zal daarover meer te weten komen op zaterdag 10 mei op het VAB-oefenterrein op Linkeroever (Achter Gazet vanAntwerpengebouwen)
Het gaat om:
- 10 tips van VAB-Rijschool m.b.t. rijgedrag van de motorrijder én van de automobilist
- 10 tips van VAB-Wegenwacht om je motor rijklaar te maken voor het nieuwe seizoen
- 5 motorrijders die al een rijbewijs behaald hebben, maar slechts weinig ervaring hebben volgen een aangepaste basisopleiding.
Van 9 tot 10u: theorie met o.a. de veiligheidsuitrusting, het nemen van bochten, leren inhalen, hoe in file rijden en rijden in groep.
Van 10 tot 13u: praktijk op terrein met specifieke lessen motorbeheersing en oefeningen op manoeuvres (R.D.)