Temse handhaaft parkeerreglement en vraagt eenduidige wetgeving

TEMSE. Dat een vrederechter van Sint-Niklaas in een vonnis besloot dat de gemeente de gevorderde parkeerbonnen niet mocht innen, was deze week echt nationaal nieuws. Omdat heel wat mensen wel eens betrokken geraken bij verkeerd parkeren of bij het vergeten van het vullen van de parkeermeters kreeg het gebeuren ook veel interesse.

Maar het gemeentebestuur van Temse was wel degelijk op de teen getrapt en organiseerde woensdagochtend 7 mei een bijeenkomst in AC De Zaat.

 

Daarbij waren aanwezig namens het gemeentebestuur: burgemeester Luc De Ryck, schepen van Financiën Franky De Graeve, gemeentesecretaris Luc Verhulst, financieel beheerder Rudy Boodts en stafmedewerker Kristof Van Remoortere, namens de firma Parkeerbeheer: Dimitri Heirbaut en Frank Vaes en namens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten: Erwin Debruyne (stafmedewerker Mobiliteit en Wegbeheer).

 

Na de vergadering werden ook de conclusies getrokken. Het retributiereglement blijft van kracht (de vrederechter stelt het reglement niet in vraag, wel de gevolgde werkwijze m.b.t. de wet op de privacy) en de controles op de naleving worden verder gezet. De firma Parkeerbeheer diept de aangelegenheid administratief -juridisch uit en zal op basis daarvan een beroepsprocedure overwegen.

 

De Federatie van On-street Parkeerbeheerders en de VVSG nemen een initiatief naar de hogere overheid om de gevolgde werkwijze m.b.t. de wet op de privacy op een werkbare leest te schoeien. Al op dinsdag 6 mei nam burgemeester Luc De Ryck daaromtrent persoonlijk contact op met staatsecretaris Etienne Schouppe. (R.D.)