Francois De Bondt en Madeleine Meersman 65 jaar getrouwd

TEMSE.Op zaterdag 26 april vierden François De Bondt en Madeleine Meersman hun 65ste huwelijksverjaardag. Zij werden in AC De Zaat gehuldigd door de schepenen Wim Van Rossen en Freddy Verbeke, die hen de attenties van het koninklijk paleis en het gemeentebestuur uitreikten.

 

François werd geboren in Temse op 16 april 1921, Madeleine in Bazel op 17 november 1921. Zij huwden in Rupelmonde op 23 april 1943 en vestigden zich in Temse  aan de Volksplaats. In het spoor van zijn vader, August De Bondt, werd François zelfstandig smid en zijn echtgenote baatte een kruidenierszaak uit zolang zij op de Volksplaats woonden  en dat was tot in 1956. Zij kregen twee kinderen: Annick en Betty.

 

Image
de briljanten jubilarissen met familie en de schepenen Wim Van Rossen en Freddy Verbeke

 

François De Bondt verwierf nationale bekendheid als karabijnschutter. Hij behaalde verscheidene nationale titels (heren + veteranen), 20 provinciale titels heren en ook meerdere bij de veteranen. Van 1968 tot 1973 was hij nationale trainer. Hij nam deel aan het wereldkampioenschap, niet aan de Olympische Spelen, omdat karabijnschieten in zijn tijd geen Olympische discipline was. Hij was ook jarenlang de draaischijf van De Zaatschieters in Temse: vanaf het jaar van zijn toetreding (1959) schoot hij zich kampioen en hij hernieuwde de titel jaren aan een stuk. Daarnaast was hij in de loop der jaren secretaris, technisch leider, penningmeester en wapenmeester. Zijn moeder Honorina Michiels (1892-1996) werd 104 en is de oudste vrouw in de geschiedenis van Temse. (rd)