Tramhalte verleggen voor vlotter verkeer op N70

Image
Als de tram stopt wordt het verkeer opgehouden.
ZWIJNDRECHT. In de gemeenteraad heeft raadslid walter De Wulf (Open vld) een voorstel gedaan om de bus- en tramhalte aan de Verbrandendijk richting Linkeroever, te verleggen. Hij wil die verder leggen, parallel met de halte richting Zwijndrecht centrum.

 

Dit initiatief is ingegeven door de vaststelling dat het verkeer op de N70 wordt opgehouden als de tram stopt. In de spitsuren komt er aan het kruispunt Suikerdijkstraat-Burchtsestraat- N70 nog heel wat verkeer bij.

Maar zelfs de hele dag door is er toch verkeer dat enigszins wordt opgehouden als een tram of bus stopt aan de halte Verbrandendijk.


Burgemeester Minnebo vond dat er inderdaad ruimte is een eind verder op en hij wil het bespreken met De Lijn. Maar toch is ook veel drukte afhankelijk van de toestand op de E17 want dan wordt vaak

Image
De bedoeling van het voorstel is, de tramhalte verderop te leggen waar nu de tram stopt die van Linkeroever komt.
gekozen voor de NJ70 doorheen Zwijndrecht. De gemeente wil zelf ook uitkijken hoe het sluikverkeer kan ontmoedigd worden in bepaalde straten. De tramhalte verleggen zal ontegensprekelijk vlotter verkeer meebrengen.

 

Raadslid De Wulf had nog een tip in huis. Hij wil de vuilniswagens in de spitsuren, vooral ’s morgens, ook van de N70 weg. Die hinderen ook het drukke verkeer. Hij drong aan te onderzoeken of de route die de vuilkar volgt niet kan gewijzigd worden. Ook uit het schoolverkeer zouden die vuilniswagens moeten wegblijven. Schepen Irène Hoppe wil stappen ondernemen maar ze zei dat het niet zo gemakkelijk zal zijn die wijzigingen door te voeren. (R.D.)