Betalend parkeren mag geen prioriteit zijn

BEVEREN. Raadslid Tom Roskam (Vl Bel) heeft er geen gras over laten groeien om te reageren op een vaag nieuws dat de gemeente het betalend pareren wil uitbreiden naar een aantal straten zoals het stuk Kasteeldreef tussen Ciamberlanidreef en de Grote Markt of in de Oude Zandstraat tussen de Bosdamlaan en de Grote Markt. De invoering van een bewonerskaart wordt ook in overweging genomen.

 

"Het is wat ons betreft, een kwestie van prioriteiten stellen. Het gemeentebestuur zou er in de eerste plaats immers voor moeten zorgen dan de bewoners van het centrum van Beveren niet te ver van hun woonplaats kunnen parkeren en dat het huidige tekort aan parkeerplaatsen wordt aangepakt. Van een uitbreiding van het betalend parkeren en van de blauwe zones kan, wat onze fractie betreft, dus pas sprake zijn nadat de bewonerskaarten zijn ingevoerd en niet omgekeerd. En zelfs dan is het nog geen uitgemaakte zaak of deze uitbreidingen wel opportuun zouden zijn voor zowel het huidige parkeerprobleem als voor de gemakkelijke bereikbaarheid van de plaatselijke middenstand.", zo zag Tom Roskam het.

 

De Vlaams Belangfractie vindt dit voornemen, en in het bijzonder de uitbreiding van het betalend parkeren niet op zijn plaats en drong er bij het schepencollege op aan om de bewonerskaarten versneld in te voeren en om de beslissing tot een uitbreiding van het betalend parkeren uit te stellen en af te voeren.

 

Schepen van verkeer, Raf Van Roeyen, vond dat allemaal maar voorbarig. Het zijn nog maar gewoon ideeën uit een studie met vraagstelling hoe het allemaal zou moeten na de realisatie van de warande. Het is een nadenken over het verkeersregime en de hele idee moet nog uitgewerkt worden. Voorlopig is het betalend parkeren dus nog niet een feit.(R.D.)