Ereburgemeester Omer De Mey overleden

Image
Ereburgemeester Omer De Mey overleed op 27 april 2008. (foto: Delro)
SINT-GILLIS-WAAS.  Op 27 april 2008 is ereburgemeester Omer De Mey overleden. Hij werd net geen 85 jaar. Hij was een sociaal bewogen man die in gans het Waasland bekend en geliefd was.

 

Omer De Mey werd in 1959 volksvertegenwoordiger en zou dit meer dan 20 jaar blijven. In 1977 werd hij de eerste burgemeester na de fusie waar hij meteen de moeilijke taak kreeg Sint-Gillis, Sint-Pauwels, De Klinge en Meerdonk tot één geheel te smeden. Ook de administratie en het technisch personeel van de deelgemeenten werden samengevoegd en omgevormd tot een goed draaiend geheel. Omdat hij oordeelde dat zijn gemeente een burgemeester verdiende die voltijds ter beschikking was gaf hij zijn parlementaire loopbaan op. Omer De Mey bleef burgemeester tot 30 december 1992. Begin 1993 werd hem de titel 'Ereburgemeester' verleend. Hierna bleef hij gemeenteraadslid tot januari 2004.

 

"Dienstbaarheid, dagdagelijkse aanwezigheid, grondige dossierkennis, vriendschap, een groot redenaarstalent, doordachte mensenkennis en veel andere kwaliteiten kleurden zijn persoonlijkheid. Naast zijn politieke activiteiten was hij actief op vele vlakken: de harmonie, het voetbal, het koor, de harmonie,… Omer De Mey behoorde nog tot de groep idealisten die gevormd was door kardinaal Cardijn. Met hem verliezen we een persoonlijkheid die de laatste 50 jaar een belangrijke rol speelde in het Waasland.", klinkt het in Sint-Gillis-Waas.

 

De bevolking heeft de mogelijkheid het rouwregister te tekenen op dinsdag 29 en woensdag 30 april in het gemeentehuis met ingang aan de Lage Kerkwegel. Dit kan op dinsdag van 8.30 tot 12 uur en van 16 tot 18.30 uur en op woensdag van 8.30 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur.


Omer De Mey wordt op zaterdag 3 mei 2008 begraven. De plechtigheid begint om 14 uur in de Sint-Egidiuskerk te Sint-Gillis-Waas. (mb)