Leefschool De Sterappel op verkenning

SINT-GILLIS-WAAS. Op woensdag 7 mei krijgt leefschool De Sterappel de collega’s van leefschool De Zonnewijzer uit Kieldrecht op bezoek. Het bezoek kadert in het project 'Geëngageerd onderweg', een fietstocht langs de methodescholen van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

 

Tijdens die fietstocht bezoeken leerlingen en leerkrachten een collega-methodeschool om samen te werken rond maatschappelijk engagement en het milieu. De Sterappel uit Sint-Gillis-Waas wil zijn engagement tonen in de gemeente en de onmiddellijke omgeving op maatschappelijk, economisch en ecologisch vlak. Vandaar dat zij 'Handel en wandel binnen onze gemeente' als projectonderwerp hebben gekozen. Binnen dit project gaan de leerlingen op verkenning in de streek. Daarbij besteden ze aandacht aan de fruitteelt, de nabijgelegen kerncentrale van Doel, de ligging vlak bij Nederland en andere streekgebonden onderwerpen.

 

Als de leerlingen van de Zonnewijzer op 7 mei vanuit Kieldrecht naar Sint-Gillis-Waas komen gefietst, worden ze getrakteerd op een een smakelijk fruitbuffet uit eigen streek. De dag nadien fietsen de 'sterappeltjes' zelf richting Sint-Niklaas, waar ze zullen kennismaken met Freinetschool De Ark.

 

Het project 'Geëngageerd onderweg' omvat 2 fietsrouters doorheen Vlaanderen: de letterroute en de cijferroute. De letterroute (van A tot Z) startte op 8 april in Freinetschool De Mijlpaal Tongeren en eindigt op 24 mei in Leefschool De Letterzee Koksijde. De cijferroute (van 1 tot 32) startte op 8 april in Middenschool Genk en eindigt op 24 mei in leefschool De Vlieger Oostende. Het project eindigt op zondag 25 mei met een slothappening in openluchtcentrum Duin en Zee te Oostende. Wie de fietstocht wil volgen, neemt best een kijkje op go-methodescholen.blogspot.com. (mb)