Op stage bij Moeders voor Moeders

Image
Onder andere Jonas Neefs, Gudrun Vandevelde, Kelly Renders deden stage bij 'Moeders voor Moeders'
TEMSE. In het kader van hun Geïntegreerde Proef liepen de leerlingen van het zesde jaar verzorging van het Koninklijk Atheneum van Temse naar Borgerhout stage bij ‘Moeders voor Moeders’.

 

‘Moeders voor Moeders’ biedt sinds 1994 hulp aan moeders met kinderen,  die door de mazen van het sociale vangnet gegleden zijn. Deze hulp kan van korte duur zijn, om bijvoorbeeld crisissituaties te overbruggen, of zolang de nood bestaat. Deze mensen komen bij ‘Moeders voor Moeders’ terecht na doorverwijzing door de huisarts, de politie, de school, het OCMW, de mutualiteit en dergelijke. ‘Moeders voor Moeders’ zorgt voor tweedehands kledij, speelgoed, kinderwagens, wiegen en voedsel- en verzorgingspakketten. Moeders kunnen er hun baby tweemaal per week een warm bad en maaltijd geven.

 

Image
De temsese studenten bereiden een maaltijd.
De leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Temse waren sterk onder de indruk: "We hebben mensen geholpen met verschillende taken.", aldus Gudrun Vandevelde, "We hebben bijvoorbeeld op de kinderen gepast en ze eten gegeven. Anderen hebben voedselpakketten helpen klaar maken. Deze dag zal ik niet gauw vergeten, het heeft mij in mijn hart geraakt."  "Wat mij het meest is bijgebleven is de gastvrijheid en de vriendelijkheid van het personeel.", gaat Jonas Neefs verder, "Er is ook gezorgd voor een geschenk voor moederdag, dat op 9 mei zal worden uitgedeeld. Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar." "De vrijwilligers waren heel sociaal.", klinkt het bij Kelly Renders, "Die dag heeft mij een duidelijker zicht in mijn leven gegeven. Ik zal de waarde van geld beter kunnen inschatten. Het was zeker een dag waaruit ik veel geleerd heb, ik zal hem nooit vergeten. Ik bewonder 'Moeders voor Moeders' enorm." (mb)