Beveren gaat trage wegen inrichten

BEVEREN. Een nieuw begrip heeft nu ook definitief zijn intrek gedaan: 'trage wegen'. Het zijn verbindingen waar traag verkeer langs kan komen. Er is zelfs een vzw Trage Wegen opgericht. Een trage weg is eenvoudig weg elke weg die niet bedoeld is of niet geschikt is voor gemotoriseerd verkeer. En er liggen er nogal wat. Denk maar de voetwegen, buurtwegen, jaagpaden of die oude spoorwegbeddingen, de kerkwegels. Tientallen jaren, kregen vele van die wegels te weinig aandacht. Er zijn er zelfs die dwars door de velden liepen maar door de landbouwer gewoon mee werden omgeploegd. Ze zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een duurzame mobiliteit.

 

Beveren gaat er werk van maken en gaat een ontwerper aanstellen die zulke wegen in orde gaat laten maken. De Gemeentelijke Groendienst maakte ook al een ontwerp en wil trage wegen realiseren zoals: de verbinding tussen de Bosstraat en de Hendrik Consciencestraat met een stuk langs de spoorweg in Beveren. In Melsele zal de Ponjaardwegel worden heraangelegd. Die loopt van de Pauwstraat naar de Grote Baan rechtover 'De Kadans'. Nog in Melsele is er de wegel Kalishoekstraat - Burggravenstraat - Sint-Elisabethstraat.


In Vrasene wordt het de verbinding tussen de Haagstraat en de Sportzone en tenslotte valt Haasdonk ook in de prijzen met de trage verbinding Stuurstraat - Ropstraat. (R.D.)