Resultaten verkeersactie politiezone Sint-Gillis-Waas - Stekene

SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. De lokale politie van de zone Sint-Gillis-Waas – Stekene heeft resultaten bekend gemaakt van de verkeersacties die werden gehouden tussen 14 en 20 april 2008.

 

Die week controleerde de politie meer dan 20 uur op snelheid. 3900 voertuigen passeerden de snelheidsmeter. Daarvan reden er 214 (5,4 %) sneller dan de toegelaten snelheid.

 

Eén bestuurder reed onder invloed van alcohol. Het rijbewijs werd ingehouden voor 6 uur. De politie trof één niet gekeurd voertuig aan, één voertuig was niet verzekerd en niet ingeschreven.

 

Dertien bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm achter het stuur en zeven bestuurders droegen hun gordel niet. De politie deelde nog meer onmiddellijke inningen uit: zes voor hinderlijk en foutief parkeren en drie voor het negeren van een verkeerslicht.

 

De politie stelde processen-verbaal op voor het sturen onder invloed van drugs (1), voor het gebruik van reproductienummerplaten (1), voor het gebruik van de gsm achter het stuur en fraude tachograaf (1) en voor het negeren van een verkeerslicht (1). (mb)