Centraal loket voor kinderopvang

ImageBEVEREN. De gemeente Beveren is gisteren, 14 april, gestart met een loket voor kinderopvang. Daar kunnen ouders van jonge kinderen terecht met hun vragen over kinderopvang. Het loket heeft een informatieve functie. Ouders die hun kinderen wensen in te schrijven, moeten dit doen bij de gewenste opvangdienst.

Het loket maakt deel uit van het proefproject ‘Centrum voor kinderopvang’ (CKO) van Kind en Gezin waar Beveren in mei 2007 is ingestapt. Toen wenste schepen Katrien Claus één centraal centrum voor kinderopvang. Met de start van dit loket is die wens een feit. Vrij uniek is dat alle Beverse opvanginitiatieven meewerken aan het loket. Zij geven elke maand door hoeveel plaatsen er vrij zijn of wanneer er plaatsen vrijkomen.

Dit loket is ingericht op de dienst kinderopvang in het gemeentehuis. Evelyne Mertens legt graag uit waar er opvanginitiatieven zijn, wat het verschil is tussen een minicrèche en een onthaalouder, van hoe laat tot hoe laat hun kind terecht kan in de voor- of naschoolse opvang en vooral waar er plaats is.  Beveren heeft met 682 opvangplaatsen nog eens een tekort aan opvangplaatsen. Daardoor moeten ouders tijdig beginnen zoeken naar een opvangplaats.

 

Image
Evelyne Mertens en schepen Katrien Claus stelden het loket voor opvang voor.

 

Het loket voor kinderopvang is tijdens kantooruren bereikbaar op het telefoonnummer 03/750.16.64 of via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Elke werkdag kan het loket van 8u30 tot 12u30 (op woensdag ook van 13u30 tot 17 uur) bezocht op de derde verdieping in het gemeentehuis aan de Stationsstraat 2 in Beveren. (mb)

 

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Vlaams volksvertegenwoordiger en burgmeester van Beveren Marc Van de Vijver juicht het voorstel van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) toe om in elke gemeente een...

BEVEREN. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Inge Vervotte ontwikkelde in samenwerking met Kind & Gezin een nieuwe visie voor de organisatie van de Vlaamse kinderopvang. Een...