Beveren eert verdienstelijke ondernemers

ImageBEVEREN. Enkele zeer stevige Beverse bedrijven werden de jongste tijd bedacht met een onderscheiding. Dat wilde ook het gemeentebestuur niet ongemerkt laten voorbij gaan en daarom werden de bedrijven ontvangen in het kasteel Cortewalle. Het bewijs werd nog  eens geleverd dat Beveren een bloeiende gemeente is. Dankzij de Waaslandhaven, talrijke bedrijven, kmo’s en een dynamische middenstand zit de lokale economie in de lift.

Het wordt onderschreven door heel wat vereremerkingen: Aardappelbedrijf n.v. Van Remoortel - Remo-Frit uit Verrebroek besteedt al jaren aandacht aan milieuvriendelijke en duurzame maatregelen en werd hierdoor bekroond tot ‘Ambassadeur KMO voor Kyoto’. Remo-Frit kreeg de titel uit handen van Hilde Crevits, Vlaams minister van Energie en Leefmilieu Restaurant Herbert Robbrecht uit Vrasene zet Groot-Beveren op de culinaire kaart sinds een Michelin-ster op zijn menukaart prijkt. Transportbedrijf Van Moer uit Melsele sleepte de titel ‘Transporteur van 2008’ in de wacht en consultantbedrijf Financial Architect met bedrijfsleider Dirk De Beule uit Beveren mag zich ‘Beloftevolle onderneming van 2007’ noemen.

 

Image
De groep van verdienstelijke ondernemers werd door burgemeester en schepenen ontvangen in het kasteel Cortewalle.

 

Remo Frit uit Verrebroek - Ambassadeur KMO voor Kyoto


Remo-Frit, een familiale KMO onder leiding van zaakvoerder Jozef Van Remoortel, is sinds jaren een gekende naam in de markt van verse aardappelproducten. Jozef was ook nog 18 jaar actief als CD&V -gemeenteraadslid van Beveren. Aardappelen zijn een belangrijk bestandsdeel van de dagelijkse voeding, rijk aan bouwstoffen, vitamines en mineralen. Voordat de aardappel is veranderd in een goudgeel frietje of een lekker kookaardappeltje, gaat daar een heel proces aan vooraf.

 

Remo Frit ontving op 12 februari 2008 uit handen van Vlaams Minister voor energie Hilde Crevits de eerste onderscheiding ‘Ambassadeur voor Kyoto’, in het kader van het klimaatproject ‘KMO voor Kyoto, een initiatief van UNIZO’. Voor deze verkiezing waren vijf finalisten genomineerd die gekozen waren uit meer dan 1200 ondernemingen die het charter 'KMO voor Kyoto' hadden ondertekend en uit de UNIZO-leden die actief bezig zijn met energiebesparing. In dat klimaatproject engageren Vlaamse kmo’s zich om de Kyoto-doelstellingen mee te helpen realiseren en om tegen 2012 hun CO2-uitstoot drastisch te drukken.

 

En welke inspanningen deed Van Remoortel voor Kyoto?
Hij zorgde voor een waterzuivering in twee stappen: eerst anaërobe reactor, vervolgens aërobe. Hierdoor kan het water zonder probleem geloosd of zelfs voor een deel hergebruikt worden.
Aardappelrestjes en –schillen worden samen met het zetmeelhoudend productiewater in een buffertank gepompt. Vanuit de verwarmde buffertank wordt de anaërobe reactor gevoed. Zo kopt Remo Frit tot het gebruik van biogas, geproduceerd door de bacteriën in de anaërobe reactor, dat als brandstof voor een biogasmotor met een vermogen van 630 kWh kan aangewend worden. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt voor het verwarmen van burelen, water… Naar de toekomst toe voorziet Jozef Van Remoortel de installatie van fotovoltaïsche cellen of zonnepanelen.

 

Het bedrijf Van Remoortel NV staat in voor de productie van de geschilde aardappelproducten en Remo-Frit bvba doet de verkoop van verse aardappelproducten in België en Nederland. Het levert in Vlaanderen en Nederland rechtstreeks, anderzijds werkt Remo-Frit samen met verschillende partners die instaan voor de distributie in hun eigen regio. Remo-Frit-France sarl verzorgt de verkoop in Frankrijk en Remo-Nord sarl staat in voor de distributie in het Noorden van Frankrijk. Deze bedrijven staan onder leiding van de familie Van Remoortel: Jozef Van Remoortel & Frieda Apers,  Kris Thielman & An Van Remoortel en Wim Lannoey & Els Van Remoortel.

 

Door het uitgebreid productaanbod en de verschillende verpakkingen levert Remo-Frit aan de volgende klanten: Frituur, Cafetaria, Restaurant, Gemeenschapsrestauratie, Catering, Supermarkten,  Halffabrikaten

Remo-Frit kreeg ook reeds andere onderscheidingen:
- Zelfstandig Ondernemer van het jaar 2001 - Regio Waasland  (Een organisatie van het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen)
- Hermesprijs 2002 : Beste ambachtelijk bedrijf" (Een organisatie van VZW Overlegcomité Kamers van Ambachten en Neringen)
- "Prijs van de Vlaamse regering ter gelegenheid van de 700ste verjaardag van de Guldensporenslag" uitgereikt door de Heer Steve Stevaert (Minister van Energie)
-"Sant in eigen land 2003" (Een organisatie van UNIZO Waasland)
- Ambassadeur ‘KMO voor Kyoto’ 2008

 

 

Financial Architects (Dirk De Beule) - Beloftevolle onderneming 2007

 

Financial Architects (FinArch) werd door Bevernaar Dirk De Beule en Chris Puype in oktober 1997 in België opgestart en is gespecialiseerd in financiële software voor banken en financiële instellingen. FinArch legt zich voornamelijk toe op beheers- en rapporteringssoftware voor banken en financiële instellingen en bezit expertise op het gebied van Finance Resource Planning of FRP.

 

Financial Studio-FRP is een innoverend concept - specifiek gericht op de financiële sector - dat banken toelaat om doelgericht en efficiënt tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige regelgeving en om op een geïntegreerde manier financiële business processen uit te voeren. Het heeft kantoren in de belangrijkste financiële centra wereldwijd en is een vooraanstaande leverancier van een nieuwe generatie van financieel management software:
Het bedrijf heeft zich pijlsnel internationaal vertakt naar financiële centra wereldwijd; sinds het jaar 2000 opende FinArch kantoren in Madrid, Londen, Luxemburg, Singapore, New York en Boston.

 

FinArch telt 163 werknemers, waar ongeveer de helft werkzaam is op implementatieprojecten in het buitenland, zoals Amsterdam, Luxemburg, Londen, Frankfurt, Toronto, New York, Singapore, Sydney … Het personeel komt uit alle hoeken van de wereld: België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Rusland, Singapore, US, India e.a.

 

Grote namen in de bankwereld maken ondertussen wereldwijd gebruik van de Financial Studio oplossing, o.a. ABN AMRO, Euroclear Bank, Dresdner Bank, HSBC, BBVA, Commonwealth Bank of Australia, Fortis Bank, ING, Snoras, Bank of New York, TD Bank Financial Group, F. van Lanschot Bankiers en NIBC Bank. Vaak gaat het hierbij om globale implementaties die processen stroomlijnen in de diverse internationale vestigingen.

 

Andere onderscheidingen die het bedrijf kreeg:

- 2001: één van de winnaars van de “Deloitte Touche Tohmatsu’s European Technology Fast 500 companies”

- 2004, 2005 en 2006: Trends Gazelle (op basis van Trends Top 100.000 bedrijven) eerst voor Vlaams-Brabant en de laatste 2 jaar in Oost-Vlaanderen
- 2005: Best Performer voor Oost-Vlaanderen bij de verkiezing van de Leeuw van de Export 2004
- 2007: Meest beloftevolle onderneming van het jaar 2007, door Ernst & Young

Dirk De Beule is geboren op 12 augustus 1965 in Beveren en woont in de Lesseliersdreef
Gehuwd sinds 8 mei 1981 met Ria Vercauteren. Hij is vader van 2 dochters : Amber en Carmen

 

 

Van Moer - Transporteur van het jaar 2008

 

Image
Jo Van Moer werd met Van Moer Group de shirtsponsor van KSK Beveren, tot grote vreugde van voorzitter Dirk Verelst (links)
Jo Van Moer startte in 1990 op 20-jarige leeftijd als internationaal transporteur met 2 vrachtwagens.
De organisatie groeide gestaag tot in 1999. 'Van Moer Rai'” werd opgericht in Kallo, midden in het havengebied. Daar baat men een terminal van 156 000 m² uit, waarvan 80 000 m² bebouwde oppervlakte. Wekelijks wordt daar zo’n 30 000 ton (equivalent van 1200 vrachtwagens) gelost en geladen. 


Intussen is ook Van Moer Transport meegegroeid en wordt er dagelijks een vloot van 70 eigen trekkers en een 30-tal vaste onderaannemers de baan opgestuurd.  De overname van Cleaning Janssens een 4-tal jaar geleden was de aanzet tot een nog groter project… het voorbije jaar bouwde de Group een nieuw hoofdkantoor, een nieuwe werkplaats voor de transportafdeling en een tankcleaning met maar liefst 9 banen.

 

Op dezelfde site biedt Van Moer aan zijn klanten de mogelijkheid om tankcontainers, geladen met gevaarlijke producten, op te slaan in speciaal daartoe gebouwde compartimenten. Bovendien beschikt de organisatie over de kennis en de mogelijkheden om zowel gewone als tankcontainers te herstellen. Intussen stelt het bedrijf meer dan 220 mensen te werk, het merendeel gerekruteerd in Beveren.

 

Image
Foto uit 1985 toen Jozef Van Remoortel gemeenteraadslid was. Hij staat uiterst links op de middenste rij naast Omer Verstraeten (+), Ghislain Van Vossel en Jef Baukelant. Onderaan vlnr: Karel De Meulenaere , Frans Van Overmeiren en Gilbert Bosman. Bovenaan: Buystrogge, Peter Deckers en Freddy Onghena.
Van Moer Group is een bedrijf dat Veiligheid, Kwaliteit en Milieu hoog in het vaandel draagt. Het behalen van diverse kwaliteitsonderscheidingen zijn hiervan het bewijs. Sinds kort mag Van Moer zich “transporteur van het jaar 2008” noemen. Deze onderscheiding ontving het bedrijf tijdens de 15e editie van de Tranport & Logistics Awards op 21 februari 2008. Transporteur van het jaar worden is binnen de sector de ultieme bevestiging. 

 

Tijdens de uitreiking van de awards waren meer dan 1000 aanwezigen, wat betekent dat het event ten zeerste wordt gewaardeerd binnen de sector. In eerste instantie is het een bevestiging tegenover alle betrokken medewerkers, en dit betreft zowel chauffeurs, planners, techniekers en iedereen die zijn steentje bijdraagt. 
Jo Van Moer is geboren op 7 januari 1970 te Melsele en gehuwd met Anne Verstraeten sinds 29 oktober 1994. Hij is vader van zonen Jens en Brent


Zo groeide de ‘Van Moer Group”:

1990 Van Moer & Co - 2 vrachtwagens - Internationaal vervoer - Thuisbasis Melsele

1992 Bouw van het eerste magazijn van 3000 m² in Melsele

1995 Nieuw kantoorgebouw en 2000 m² extra magazijnruimte - ook de transportvloot groeit mee

1996 Van Moer Storage - 7000 m² opslagruimte in Temse, vlakbij Sint-Niklaas

1997 Extra opslagruimte in Temse - 7000 m²

1999 Van Moer Rail - 20.000 m² opslagruimte in het havengebied - overdekte spooraansluiting

2000 Verdubbeling van de opslagcapaciteit in Kallo - Van Moer Rail beschikt dan over 40.000 m² opslagruimte

2001 Nog een uitbreiding met 15.000 m² magazijnen te Kallo

2003 De activiteiten van Transport en Cleaning Janssens worden geïntegreerd in de Van Moer Group

2004 De organisatie van Jo Van Moer rekent dagelijks op meer dan 115 medewerkers

• Van Moer & Co - conventioneel vervoer
• Van Moer Rail - opslag en overslag
• Anjotrans - internationale bevrachting
• Van Moer Transport - bulkvervoer
• Van Moer Cleaning & Repair - container cleaning en repair

2005 Van Moer Rail breidt uit met 1100 meter extra spoorlijn en een nieuwe hal van 12.000 m²
Van Moer Rail, Van Moer Transport en Van Moer Cleaning & Repair behalen het ISO 9001:2000 certificaat

2006 verdere groei van de transportvloot - uitbouw container storage - voorbereiding nieuwbouwproject Zwijndrecht

2007 32 nieuwe trekkers voor Van Moer Transport - ISO 14001:2004 project voor Van Moer Group - SQAS voor Van Moer Cleaning - start nieuwbouwproject Zwijndrecht

2008 Van Moer Group wordt transporteur van het jaar - Van Moer Group zal verhuizen naar de nieuwe kantoren, opslagruimtes, Hij is nu ook hoofdsponsor van KSK Beveren.

 

 

Restaurant Herbert Robbrecht in Vrasene -  Michelin ster

 

Herbert Robbrecht richtte zijn zaak op in 1994, toen nog een restaurant - taverne, Villa de Bergeyck in Doel. Sinds 1997 baat hij zijn sterrenrestaurant uit in Vrasene. Zijn passie voor klassieke gastronomie vertaalt hij naar gerechten die een gelukzalige glimlach op het gezicht toveren. Geen enkele inspanning is hem te veel. In de keuken trekt hij alle culinaire registers open en streeft hij naar perfectie. De maaltijden zijn tot in de puntjes verzorgd. Dit geldt voor de keuze van de kooktechniek, maar ook voor de versheid van de producten en de combinatie waarin ze op je bord verschijnen. Alles dus om de gasten een heerlijke culinaire ervaring aan te bieden.

 

Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw en bij Herbert is dit niet anders. Martine Verspecht, de echtgenote van Herbert, draait volop mee in de zaak. Zij ontvangt de gasten en vergezelt ze naar hun tafel. Daar nemen de kelners het van haar over. Van hen krijg je alle informatie over de wijnkaart die zo’n vijfhonderd referenties bevat.

 

Alle inspanningen werden in 2000 voor een eerste keer beloond met een eerste vermelding in de Michelingids met 3 bestekjes, wat wijst op het comfortabele en aangename kader en de verzorgde gerechten. In 2005 klom het restaurant nog hoger op de culinaire ladder door het behalen van een Michelin-ster. Sindsdien heeft Herbert zijn ster kunnen behouden, wat zeker geen sinecure is. Zoals iedereen wellicht weet, is de Michelin-ster een aanduiding voor restaurants met een uitzonderlijk goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin


Slechts een beperkt aantal restaurants in elke gids wordt aangeduid door één, twee of drie sterren.Deze gelden als de belangrijkste waardebepaling voor gastronomische kwaliteit, hoewel de Michelingids geen echte gastronomische gids is.  Desondanks wordt de gids als autoriteit beschouwd op het gebied van lekker eten. Het symbool dat in de gids gebruikt wordt heet ster of 'étoile', maar lijkt meer op een zesbladige bloem.


Restaurants worden anoniem bezocht, wat wil zeggen dat de Michelin-inspecteur zichzelf niet bekendmaakt. Bij het verschijnen van de jaarlijkse gids is er altijd aandacht in de pers voor de toekenning van sterren. Het verkrijgen van een ster (of van een bijkomende ster) wordt voor veel restauranthouders als een bewijs van waardering beschouwd en kan het zakencijfer van het restaurant flink omhoog drijven. Omgekeerd kan het verlies van een ster een ramp zijn voor de reputatie van het restaurant. Daarom wordt wel eens gezegd dat het een grotere uitdaging is om Michelin-sterren te houden dan er een te krijgen.


Herbert is in Beveren geboren op 17 juni 1999 en gehuwd met Martine Verspecht. Jochen en Jens zijn de zonen. (Rolf Duchamps)