Wie zijn de twee oude vrouwen in 'De zwarte map'?

TEMSE. De gerestaureerde chirofilm 'Het geheim van de zwarte map' uit 1959 blijkt een schot in de roos te zijn want de belangstelling is zo groot dat op zondag 16 maart om 15u. een tweede voorstelling is gepland in theaterzaal Roxy.

 

Maar de initiatiefnemers zijn op zoek naar de identiteit van twee oudere vrouwen die in de film voorkomen. Zij zijn de enige van wie de namen niet bekend zijn. In de film zitten ze op een bank aan de rand van het Scheldepark. Gezien hun aanwezigheid aldaar en hun leeftijd is geschat op 70, dus geboortejaar rond 1890, wordt aangenomen dat zij in de omgeving van het Scheldepark of richting tuinwijk/Fonteinstraat woonden.

 

Image
De niet-geïdentificeerde vrouwtjes uit de film 'Het geheim van de zwarte map' (fotofragment uit de film)
 

 

Op de beelden zijn hun gezichten duidelijk herkenbaar, maar ondanks confrontatie met meerdere hoogbejaarde Temsenaren en bewoners uit de omgeving van de Sint-Jorisstraat zijn zij nog niet geïdentificeerd. Ook de première, waarop toch meer dan 500 belangstellenden aanwezig waren, bood geen oplossing.

 

De organisatoren hopen toch nog ook dàt geheim van de zwarte map te kunnen ontsluieren. Misschien lukt dat nog dankzij de tweede voorstelling.  Alle tips en info zijn welkom bij museumfunctionaris Annick Rooms, tel. 03/710 12 52, fax 03/771 47 83, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . (RD)

 

Lees ook:

Een beeld uit de filmTEMSE. Op zaterdag 23 februari gaat om 20 uur de gerestaureerde chirofilm 'Het geheim van de zwarte map' uit 1959 in première. In deze film van Willy De Wilde...

V.l.n.r. zittend Andre Brys,Francois Baeck, Marc Baeck, Werner Verstraeten, Ludo Debergh, Freddy Poeck en Romain Van Buynder. Staande: Walter Dierick, Amaury Amelinckx, Jan Van Poeck, Monique...