Wase streekproducten zoeken creatieve koks

De streekgerechtenwedstrijd krijgt dit jaar een paar nieuwigheden: de nieuwe recepten krijgen een anonieme en professionele beoordeling en verschillende prijsklassen. De anonieme beoordeling komt er op maandag 14 april 2008. De deelnemende koks bereiden dan hun gerecht in de hotelschool van Lokeren. Een aangewezen commis zorgt voor de bediening van de jury en wordt door de kok gebrieft zodat hij de vragen van de juryleden kan beantwoorden. De jury weet niet vooraf welke restaurants aan de wedstrijd deelnemen en krijgen pas te horen wie gewonnen heeft wanneer het winnende gerecht bekend is.
De professionele jury is voor deze editie samengesteld uit Etienne De Bock (voormalig docent Voeding aan Syntra), Geert Van der Straeten (coördinator Hotelschool Lokeren), Sven Bogaert (chef-kok van restaurant Elvira in Berlare), Jaques Collen (Academie voor Streekgebonden Gastronomie) en Dirk De Prins (culinair journalist).

Tavernes, restaurants, brasserieën en bistro's die gelegen zijn in één van de 11 Wase gemeenten (Beveren, Kruibeke, Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Wachtebeke) kunnen zich inschrijven. De inzending moet uiterlijk op 10 maart 2008 binnengebracht zijn bij Toerisme Waasland. Horecazaken die willen deelnemen, kunnen inschrijvingsformulieren, wedstrijdreglement en een lijst met streekproducten opvragen bij Natasja Van Gucht van Toerisme Waasland via het telefoonnummer 03/760 92 62 of via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (MB)