Provincie gaat deel Plezantstraat verbreden

SINT-NIKLAAS. Op voorstel van de Wase gedeputeerde Peter Hertog (SP.A), bevoegd voor Patrimonium en Wegen, kon de deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen bekend maken dat het gedeelte van de Plezantstraat (N403) tussen de spoorwegbrug en de Watermolendreef zal heraangelegd worden. Dat stuk weg is één van de meest verkeersonveilige wegen in Sint-Niklaas. Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen is er als wegbeheerder tot nog toe niet in geslaagd om de rooilijn te realiseren en daarmee een verbreding van de weg mogelijk te maken. Aan deze impasse komt mogelijks op korte termijn een einde.

 

De deputatie heeft eveneens op 31 januari 2008 haar principieel akkoord gegeven om het metaalverwerkend bedrijf Het Metaal aan te kopen op basis van de door het bedrijf vastgestelde prijs. De provincie hoopt om in de loop van de komende weken effectief de verkoopsovereenkomst met het bedrijf te kunnen tekenen.

 

Op 14 februari 2008 heeft de deputatie het investeringsprogramma 2008 voor de provinciewegen goedgekeurd. Hierin is 350 000 euro voorzien als provinciaal aandeel in de heraanleg van de Plezantstraat. Om het technisch dossier zo snel mogelijk rond te krijgen, wil het provinciebestuur eerstdaags een onderhoud vastleggen met het stadsbestuur en eventuele andere betrokkenen. Met deze beslissing wil het provinciebestuur zijn verantwoordelijkheid opnemen voor een veilige, fietsvriendelijke inrichting van de Plezantstraat-N403, nog voor de overdracht van de provinciale wegen aan het Vlaams Gewest wat voorzien is tegen 1 november 2008.(R.D.)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Vanaf vandaag wordt het kruispunt Plezantstraat-Spoorweglaan vierkant groen. Dat is een conflictvrije regeling in combinatie met een verbod voor linksafslaand verkeer vanuit de...

SINT-NIKLAAS. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat vandaag de regeling van de verkeerslichten aan het kruispunt van de R42 (Singel) met de Plezantstraat aanpassen. 

SINT-NIKLAAS. Het rioolproject in de Plezantstraat zit op schema. Vandaag wordt een asfaltlaag aangebracht op de strook tussen de Singel en Watermolendreef in de richting van Sint-Pauwels. Daardoor...