Carnaval in Temse

TEMSE. De tijd van carnaval is in aantocht. In Steendorp wordt carnaval gevierd op zaterdag 2 februari tot en met maandag 4 februari, in Tielrode op zondag 3 en maandag 4 februari. In Elversele barst het carnavalsfeest los op zaterdag 9 tot en met zondag 10 februari. Ten slotte viert centrumgemeente Temse carnaval op zaterdag 23, zondag 24 februari en maandag 25 februari. Om de carnavalweekends in goede banen te kunnen leiden, zijn er een aantal regels opgesteld.

 

Tijdens de carnavalsdagen is het voor de feestvierder toegelaten zich te maskeren en te vermommen tot 1u. ’s nachts. Alle gemaskerde en vermomde personen moeten een herkenningsnummer dragen dat door het gemeentebestuur gratiswordt afgeleverd. Deze nummers kunnen afgehaald worden op de vroegere gemeentehuizen van de deelgemeenten:
STEENDORP: enkel tijdens de diensturen 10u45 – 11u15 van dinsdag 22 tot en met maandag 28 januari
TIELRODE: enkel tijdens de diensturen 8u30 – 9u15 van maandag  21 tot en met maandag 28 januari
ELVERSELE: enkel tijdens de diensturen 9u30 – 10u15 van dinsdag 5 tot en met maandag 11 februari
alsook, TE ALLEN TIJDE, op het hoofdbureau van de politiezone Kruibeke/Temse, gevestigd op de site De Zaat te TEMSE.

 

Het algemeen politiereglement bevat enkele beperkingen met betrekking tot het dragen van maskers of vermommingkleding. Zo is voorzien dat de gemaskerde of vermomde personen steeds drager moeten zijn van een strikt persoonlijk herkenningsnummer. Dit nummer moet links op de kledij gedragen worden, ter hoogte van de borst. Deze regel is niet van toepassing voor de leden van de groeperingen die in groepsverband deelnemen aan een stoet, en enkel gedurende die stoet de vermomming dragen.
Verder is een gemaskerde of vermomde personen volgens het politiereglement verplicht zich te ontmaskeren op eerste verzoek vanwege de politie. Verkleden mag bij carnaval maar kledij van de burgerlijke of militaire overheden of van de bedienaars van erediensten of van de leden van geestelijke verenigingen zijn verboden.

 

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari zal het hoofdbureau van de politiezone Kruibeke/Temse uitzonderlijk toegankelijk zijn van 10u tot 22u. De politie blijft te allen tijde te bereiken op het telefoonnummer 03 711 02 02. Voor dringende politiehulp kan steeds het hoofdnummer 101 gebeld worden.