Havenmeester Willy Van Britsom blijft aan het roer staan

Image
Havenmeester Van Britsom doet er nog een jaartje bij.
TEMSE Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Toerisme Temse heeft voorzitster Hilde Van Raemdonck er op gewezen dat het toerisme in de gemeente een steile evolutie kent. Voor 2008 zijn de verwachtingen ook weer hoog. Burgemeester Luc De Ryck was blij te kunnen meedelen dat de onvolprezen havenmeester Willy Van Britsom, 72 jaar ondertussen, bereid was gevonden om nog een jaar langer op post te blijven.

 

De havenmeester is in dienst sinds 1987, het jaar dat de nieuwe aanlegsteiger in gebruik werd genomen. Willy is de sleutelfiguur in de praktische organisatie van het boottoerisme. Burgemeester De Ryck sprak zijn waardering uit namens het gemeentebestuur en Toerisme Temse.


Willy Van Britsom was eerder dat jaar, nog geen 52 jaar oud, met rust gegaan als doorgewinterde schipper. Hij had er een jarenlange ervaring op de wereldzeeën op zitten, kende ook de Schelde en zijn bijrivieren als zijn broekzak, was woonachtig in Elversele, had ruimschoots vrije tijd, een hart voor Temse, interesse voor toerisme… Kortom: hij was voor het boottoerisme als een begeerde bruidegom. Hij werd de kapitein van het vernieuwde boottoerisme en is dat intussen al 21 jaar lang. Hij is ook diegene die minutieus de statistieken bijhoudt en voor het jaarverslag zorgt.

 

Zijn verdienste wordt niet alleen door Temse erkend. Toerisme Waasland nam hem op in de Orde van de Wase Raap, de hoogste onderscheiding in de toeristische adel van het Waasland.
Als blijk van waardering ontving hij deze week het monumentale standaardwerk De Schelde van Raf Stuyck, ondertekend door alle aanwezigen.

 

Image
Willy aan de kade tussen de toeristen met rechts burgemeester Luc De Ryck

 

(R.D.)