Stand van zaken werken Sint-Niklase Lindenstraat

SINT-NIKLAAS. In de Lindenstraat zijn de rioleringswerken terug aan de gang zijn en de bewoners en de omwonenden krijgen van de stad de stand van zaken. In het gedeelte van de straat waar al nieuwe riolering ligt, dat is de eerste 130 meter vanaf Antwerpse Steenweg, zijn intussen de boordstenen gegoten. Ook de fundering van voetpaden en parkeerstroken werd aangelegd. Vanaf maandag 4 februari gaat de aannemer eerst klinkers leggen in de parkeerstroken en aansluitend ook op de voetpaden. Het verkeer wordt ook op enkele plaatsen op andere wegen geleid.

 

Intussen gaat ook de aanleg van riolering verder. Zo werd vrijdag 25 januari het kruispunt Lindenstraat/Edmond Meertstraat afgesloten voor de graafwerken. Bewoners van de wijk tussen de Lamstraat en de Lindenstraat kunnen wegrijden via de Hogenakkerstraat.

 

Vanaf woensdag 6 februari wordt ook het kruispunt Lindenstraat/Hogenakkerstraat afgesloten. De werken op dit kruispunt duren tot uiterlijk 21 maart. Op het ogenblik dat het kruispunt met de Hogenakkerstraat dicht is, gaat het kruispunt met de Edmond Meertstraat evenwel terug open. Ook wordt vanaf 6 februari dubbele rijrichting ingevoerd in de Hogenakkerstraat, tussen Lindenstraat en Lamstraat, met parkeren langs één kant van de straat.

 

Ook verder in de Hogenakkerstraat, tussen Lindenstraat en Klaprozenstraat, wordt dubbele rijrichting ingevoerd met parkeren langs één kant van de straat. In het laatste deel van de Hogenakkerstraat, tussen Klaprozenstraat en Breedstraat, blijft de enkele rijrichting (naar Breedstraat) behouden.
Tenslotte wordt vanaf 6 februari ook in de Goudenregenlaan, deel tussen Azalealaan en Hogenakkerstraat, dubbele rijrichting ingevoerd.

 

De oorspronkelijke verkeerscirculatie wordt hersteld op het einde van de werken, uiterlijk midden april.

Terwijl de sleuf verder doorgetrokken wordt om riolering te leggen, gaat in de straat ook de afwerking verder van parkeerstroken, voetpaden en de rijbaan.


Om in het eerste deel van de Lindenstraat asfalt te gieten is het wachten op gunstige weersomstandigheden: niet te koud en enkele dagen droog. Vermoedelijk zal de eerste asfaltverharding aangebracht worden in de loop van februari.

 

Het stadsbestuur is er zich van bewust dat een rioolproject van deze omvang heel wat hinder veroorzaakt en vraagt de bevolking geduld en begrip, in het vooruitzicht van de volledige vernieuwing van de straat. (R.D.)