Schenkingen aan Zwijndrechtse bib gewaardeerd

Image
Gelezen boeken kunnen aan de bibliotheek worden geschonken.
ZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur heeft waardering voor de inwoners die giften doen aan de bibliotheek. Deze bestaan vooral uit boeken. Hen werd dan ook een dankbrief gestuurd. Volgens een collegebeslissing uit 1994 wordt de lijst van de schenkers één keer per jaar voorgelegd aan de gemeenteraad. Wanneer de boeken niet geschikt zijn voor de bib omdat ze te oud zijn of waarvan er reeds meerdere exemplaren aanwezig zijn, wordt met de schenkers afgesproken wat er dan met die boeken gebeurt.

 

In de loop van 2007 werden van 48 mensen giften ontvangen en meestal ging het over meerdere werken. Meestal zijn het boeken maar soms zijn er ook muziek cd’s bij. Het bib -personeel bekijkt dan of er iets bruikbaars bij is en dat gebeurt eigenlijk maar zelden. De schenker wordt dan gevraagd of hij de boeken terug wenst te bekomen of dat hij toestemt met de verkoop van de boeken op 'Ezelsoor', een jaarlijkse verkoopdag van boeken. Tot hiertoe mochten alle boeken verkocht worden op 'Ezelsoor' . De opbrengst van de geschonken boeken én deze die in de bib zelf worden afgevoerd komt volledig ten goede van de plaatselijke Wereldwinkel.


Voor 2008 wordt 'Ezelsoor' weer gepland maar waarschijnlijk in een verkleinde versie. De juiste datum is nog niet bekend.(Rolf Duchamps)