Beveren voert gemeentelijke huursubsidie in

BEVEREN. Volgende week moet de gemeenteraad een nieuwe subsidie goedkeuren die mensen met een beperkt inkomen helpt omdat die in de hoop op een huurwoning op een wachtlijst staan, maar ondertussen wel noodgedwongen moeten blijven huren op de duurdere private markt. De gemeente gaat hen nu €100 subsidie per maand geven met een grens op 25 % van de huurprijs. Daarvoor werd een bedrag van €375.000 voorzien.

 

De woonkost weegt ook voor veel Beverenaars zwaar door op het gezinsbudget maar om zomaar een sociale woning of een betaalbare en goede privé huurwoning binnen te stappen, is weinig kans. In de sociale huursector belandt men op een lange wachtlijst. Wie nu bij de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting opgeschreven staat en geen jaarinkomen heeft dat hoger ligt dan €15.000, kan beroep doen op deze gemeentelijke huursubsidie. Er zouden zo ruim 300 gezinnen voor in aanmerking komen.


De voorwaarde is wel dat ze al 1 jaar op de wachtlijst staan, op meer dan 1 deelgemeente ingeschreven staan en nu niet in een eigen woning wonen. De aanvraag moet elk jaar worden hernieuwd om toe te laten het inkomen te controleren. De betrokkenen mogen ook nog geen tussenkomst in de huishuur krijgen van het OCMW.
Om het organisatorisch eenvoudiger te maken zal de subsidie per trimester worden uitbetaald. (R.D.)