Dubbele rotonde op N70

BEVEREN. Op de N70, aan de voet van de viaduct over de spoorweg, komt een dubbele rotonde om de kmo-zone Doornpark te ontsluiten, maar ook het nieuwe bedrijvenpark tussen de Kruisstraat en de Oude Baan.

Alle verkeer van en naar de kmo-zone moet door de smalle Doornstraat. De aansluiting met de gewestweg levert ook gevaarlijke verkeerssituaties op.

 

Daarom zocht het gemeentebestuur naar een betere ontsluiting. Ze stelde de Vlaamse overheid voor om op de N70 een rotonde aan te leggen, die dan zou aansluiten op een nieuwe weg richting het Doornpark. Omdat er plannen zijn voor een nieuwe industriezone aan de overkant van de N70 - tussen de Kruisstraat en de Oude Baan - vraagt het Vlaams gewest een nieuw ontwerp te maken. In plaats van één rotonde opteert het Vlaams gewest voor twee exemplaren, waarop ook de Kruisstraat en de Oude Baan zouden aansluiten. Het extra huiswerk, dat de realisatie van de betere ontsluiting een jaar doet vertragen, doorkruist de plannen van de gemeente om snel de derde fase van Doornpark te ontwikkelen. Volgens de nieuwe timing zal dit pas begin 2009 kunnen gebeuren. (vum)