Albert Robberecht historische voorzitter van OLAV

Image
Burgemeester Luc De Ryck en Albert Robberecht en zijn dame.
TEMSE. In AC De Zaat had een opmerkelijke afscheidsviering plaats bij de Oud-leerlingenbond van de Academie en Vaktekenschool.  OLAV en het gemeentebestuur brachten hulde aan Albert Robberecht, die officieel 35 jaar lang voorzitter was van de bond maar in de praktijk eigenlijk wel 40 jaar die functie vervulde. De gehuldigde werd mede gelauwerd omwille van zijn historische betekenis voor de Academie: hij was 32 jaar leraar, 19 jaar adjunct-directeur, econoom en lid van de raad van beheer.

Een 50-tal genodigden uit OLAV en Academiemiddens woonden de plechtigheid bij.Onder hen ook de 89-jarige erevoorzitter Theo Van der Herten en tevens de oudste nog in levende leerling van de Academie. Ook Erik Michiels, de medestichtiter en eerste penningmeester van OLAV, was aanwezig.
Albert Robberecht, die de titel van erevoorzitter kreeg, sprak een hartelijk dankwoord uit. Als geschenk ontving hij o.m. een uitzonderlijke uitvoering van het wapenschild van Temse. Zijn echtgenote werd letterlijk in de bloemen gezet.

 

Burgemeester Luc De Ryck vatte zijn betekenis en verdienste samen: "Zijn liefde voor en gehechtheid aan onze Academie is spreekwoordelijk. In de geschiedenis van de Academie bekleedt Albert Robberecht een ereplaats in de galerij van de historische figuren.Hij kan met trots terugblikken op een verrukkelijk palmares, met een schat aan realisaties. OLAV is een koninginnestuk. Begonnen als gangmaker en propagandist van de Academie, is zij haar roeping trouw gebleven. Al haar initiatieven effenen rechtstreeks of onrechtstreeks het pad naar de school. Maar OLAV klapwiekt ook hoger en ruimer. De vereniging is uitgegroeid tot een brede culturele vereniging, met een werking op niveau. Dat is natuurlijk het resultaat van groepswerk, van de optelsom en wisselwerking van vele actoren en factoren, maar het is evenzeer waar dat Albert Robberecht de locomotief is. Hij is het hart en de ziel en vele ledematen. Het boegbeeld en het gezicht, de koersbepaler, de vormgever, de lobbyist. En het cement tussen de bakstenen. Mijnheer Robberecht: u bènt OLAV!" (R.D.)