Na Zwijndrecht, grootste ballon nu ook in Brussel

Image
Vorig jaar werd de Darth Vader Ballon aan het Zwijndrechtse publiek voorgesteld.
ZWIJNDRECHT. Op vrijdag 18 januari wordt op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel de tentoonstelling 'Star Wars, The Exhibition Brussels' aan de pers voorgesteld. Ze pakken er meteen uit met een immense luchtballon opgeblazen in de vorm van het mythische filmpersonage Darth Vader. Ze noemen hem de grootste ballon ter wereld en daar kunnen ze in Zwijndrecht over mee praten. Op de ballonmeeting in juli 2007 was de 'Darth Vader Balloon' er te zien. In primeur want daarna vertrok Benoit Lambert, de piloot, naar Amerika waar hij de 'Darth Vader' ook de lucht in liet.

 

Deze ballon is 26 m hoog en 21m breed, weegt 320 kg en maakte pas in april 2007 zijn eerste vlucht. Er werd 8 weken aan gewerkt om hem precies te maken zoals de figuur uit de film 'Star Wars' uit 1977. Hij heeft de vorm van het masker dat het personage in de bekende 'Star Wars'-films draagt. Precies dat maakt deze ballon zo mooi.
Op de tentoonstelling, die op 16 februari start in Tour & Taxis, zijn onder meer 280 originele rekwisieten, kostuums, decorstukken en ruimtetuigen uit de zes verschillende Star Wars-films te zien.

 

De ballon wordt vrijdag in Brussel, afhankelijk van de weersomstandigheden natuurlijk, om 13 uur opgeblazen op de terreinen van Tour & Taxis. Wie de ballonmeeting van Zwijndrecht vorig jaar bezocht zal zich dit uniek beeld zeker wel herinneren. En ook nog eens een bewijs dat de Ballonmeeting van Zwijndrecht en hoog niveau heeft. In 2008 wordt ze voor de 5de keer al, georganiseerd op zaterdag 5 en zondag 6 juli.(R.D.)