Gevaarlijke situatie met tram in Zwijndrecht

Image
Merwaardige situatie aan het Vredespark. Het verkeer op de N70 Dorp Oost kreeg het groene licht terwijl ook de tram die van rechts kwam eveneens doorgang kreeg.
ZWIJNDRECHT. Woensdag beleefde Zwijndrechtenaar Erik Van Hul verkeerssituatie die gelukkig goed afliep. Toen hij met zijn personenwagen uit de richting van Antwerpen aan de Polderstraat kwam waar de tram uit het Vredespark komt om de N70 richting Antwerpen op te rijden, sloegen de verkeerslichten tilt. Groen voor het verkeer op de N70 maar ook groen voor de tram.

"Ik bevond mij ter hoogte van de Polderstraat en werd als 3de voertuig in de richting van Beveren opgehouden door het rode verkeerslicht. De verkeerslichtconstructie aldaar is toch neergepoot om de kruising van tramlijn 3 met de N70 in goede banen te leiden?", aldus de Zwijndrechtenaar.

 

Aan de halte van het Vredespark stond een hermelijntram klaar om te vertrekken om de N70 te kruisen. Toen de tram zich in beweging zette wijzigde het verkeerslicht voor het verkeer op de N70 in groen. Erik Van Hul: "De twee wagens voor mij, waarvan ik de nummerplaten in bezit heb,reden door het groene verkeerslicht maar ikzelf durfde dat niet te doen. Velen weten niet dat de tram 100% voorrang heeft.De trambestuurder moet het potsierlijke van de situatie op het laatste moment ingezien hebben en bracht zijn rijtuig nog tijdig tot stilstand."

 

Van Hul vroeg zich nu af of dit de eerste keer is dat deze situatie zich voordoet en richtte een schrijven aan De Lijn en het gemeentebestuur met enkele pertinente vragen. Het is niet de eerste keer dat er problemen met de veiligheid aan deze tramlijn worden gesignaleerd. Dat kon u op 17 december nog lezen op deze website.(Rolf Duchamps)