Splinternieuwe website voor Stekense sportraad

STEKENE. Tijdens de algemene vergadering van donderdag 10 januari 2008 stelde het bestuur van de vernieuwde  gemeentelijke sportraad zijn nieuwe website voor. Het is een neutrale website met enkel relevante informatie voor sporters en sportverenigingen te bezoeken op: www.sportraadstekene.be . Het is een interactieve site zodat alle leden informatie betreffende hun vereniging zelf kunnen  toevoegen en verwijderen. Dit maakt het mogelijk dat verenigingen zonder site toch via internet kunnen communiceren met hun leden. Alle verslagen van de vergaderingen zijn erop te bekijken Zo kunnen alle geïnteresseerde inwoners het sportbeleid op de voet volgen. Hij bevat ook een kalender die, na een aanloopperiode alle sportactiviteiten uit de regio zal bevatten. Men krijgt zo een zicht op komende activiteiten in de sport en info over de prestaties van de sportverenigingen. De verenigingen kunnen ook zichzelf voorstellen naar de buitenstander toe of om nieuws naar buiten te brengen.

 

Maar ook de sportraad zelf is sedert januari 2007 vernieuwd nadat een 8 –tal nieuwe bestuursleden toetraden. Zij zijn afkomstig uit de Stekense verenigingen en het lager en secundair onderwijs. Hierdoor kreeg deze adviesraad ook meer mogelijkheden  om een aantal zaken te verwezenlijken.  Het bestuur gaf via verschillende werkgroepvergaderingen een bijdrage bij de opmaak van het sportbeleidsplan.


Zo is er een werkgroep infrastructuur die de plannen onderzoekt voor de uitbreiding van de sporthal van Stekene.

In het bestuur werd ook de 2/3 man-vrouw verhouding doorgevoerd zoals dat door het nieuw gemeentedecreet wordt gevraagd. Verder kreeg ook het huishoudelijk reglement een inhoudelijke face-lift.(R.D.)