Hamme krijgt opnieuw radiostation

HAMME. Na het verdwijnen van radio Forest op 4 april 2005 had Hamme geen lokale radio meer. Daar komt in de loop van deze maand verandering in. De frekwentie 105.2 FM is toegewezen aan de vzw Forrest FM uit Zele die er de programma's van het netwerk Coolfm op zal uitzenden. Het nieuwe radiostation zal zich richten op de regio Hamme, Zele & Dendermonde.

De uitzendingen zullen starten van zodra de officiële zendvergunning in de bus valt.  VZW Forrest FM is tevreden dat de zelf opgelegde deadline van 1 februari zal gehaald worden.  De samenwerking met Coolfm werd al enkele weken geleden bezegeld. 

 

VZW Forrest FM opteerde voor een samenwerking met het Coolfm-netwerk om het professionele karakter van het station te verhogen.  Coolfm Hamme zal instaan voor de lokale nieuwsuitzendingen, de eigen programmatie en de samenwerkingsakkoorden met de lokale verenigingen en tegelijk ook kunnen genieten van de know-how en de impact van een intussen gevestigde radio-waarde als Coolfm.  Voor nationale berichtgeving is een samenwerking voorzien met persagentschap Belga.

 

Coolfm Hamme wordt de 20ste telg van de Coolfm-keten, die vorig jaar nog Waregem (107.3 fm) en Zelzate (106.9 fm) aan het lijstje wist toe te voegen.  De volledig nieuwe technische installatie voor deze nieuwe zender wordt deze week nog geïnstalleerd.  De zender wil een breed en dynamisch publiek aanspreken met heel wat herkenbare muziek en vooral veel informatie uit Hamme, Zele, Dendermonde,…  Hiervoor zijn al een reeks overeenkomsten gesloten met plaatselijke verenigingen.  Zo ondersteunt Coolfm Hamme o.a. al de tweede editie van Oreilles Rouges in de fuifzaal van Hamme . 

 

Al eens luisteren naar de Coolfm-sound kan via de Coolfm-website www.radiocoolfm.be .  Verenigingen die hun activiteiten willen doorgeven of een samenwerking met Coolfm zien zitten kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..