Gravenplein moet begrip worden in cultuurleven

ImageBEVEREN. Het Gravenplein dat aan Ter Vesten het cultuurcentrum, de bibliotheek en Togenblik zal bevatten zal in de loop der jaren een begrip worden. Daar bestaat geen twijfel over. Wanneer de nieuwe bibliotheek de deuren opent zal Ter vesten een “cultureel huwelijk” krijgen van cultuurcentrum én bibliotheek om zo nog een betere geïntegreerde culturele werking te krijgen.

Ter Vesten was tot 1 september gelokaliseerd in de Zwarte Dreef maar nu heet het daar reeds officieel het Gravenplein. Naast het cultuurcentrum, de bibliotheek en Togenblik, zal ook de nabijheid van Cortewalle en het park, mee het Beverse cultuurhart aan het Gravenplein doen kloppen.

 

Tot hiertoe was het allemaal geen goud want rond het CC Ter Vesten is maar weinig straatprofilering en de parking was ook maar van put tot put rijden. Maar geen nood, de gemeente zal het Gravenplein eigentijds inrichten zodat het een ‘open huis’ wordt voor alle cultuurliefhebbers passend bij de culturele infrastructuur die zo aangenaam is, dat ze de bevolking uitnodigt tot een bezoek.

 

Wanneer het Gravenplein volledig is aangelegd zal het ook kunnen uitgroeien tot een site voor
kleinschalige buitenmanifestaties. Optredens zeg maar.

 

Ook de cafétaria van Ter Vesten krijgt een andere bestemming. Ze werd reeds verbouwd waardoor de oppervlakte met een derde toenam. Zij heeft een belangrijke rol voor de aaneenschakeling van ontmoeting en cultuurbeleving. Het ligt dan ook in de bedoeling er in 2008  een echte “Cultuurcafé” van te maken. De gemeente wil een gezellige ontmoetingsplaats waar ook ‘iets klein’ te eten is, waar men een boek kan komen lezen en waar lezingen en aperitiefgesprekken kunnen georganiseerd worden.(R.D.)