De Lijn vervoert record aantal feestvierders van oud naar nieuw

REGIO. De Lijn maakte donderdag bekend dat in de oudejaarsnacht in heel Vlaanderen 161.600 feestvierders werden vervoerd. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan het vorige record uit 2005. Nooit eerder namen zoveel reizigers de speciale feestbussen en -trams tijdens de overgang van oud naar nieuw. De Lijn zette ongeveer 400 chauffeurs, controleurs en dispatchers in voor het speciale oudejaarsnachtaanbod. Het was al voor de twinigste keer op rij dat De Lijn extra personeel inzette.

 

In Oost-Vlaanderen maakten 15.000 reizigers gebruik van De Lijn om veilig op hun bestemming te geraken. Bij de meest gebruikte trajecten behoorde dit naar Antwerpen Linkeroever. Ook Dendermonde, Gent en Aalst staan bij de meest succesvolle. De Q-bus naar Wieze Oktoberhallen zag met 3.270 feestvierders dubbel zoveel mensen opstappen als vorig jaar. De gratis bussen in het Waasland deden het ook bijzonder  goed met 4.000 reizigers. Een derde daarvan stapte op de bus naar Antwerpen Linkeroever.
 
In Antwerpen namen 85.000 feestvierders de bus of tram tijdens oudejaarsnacht. Dat is 11 % meer dan vorig jaar en een nieuw record. Zoals elk jaar was de topbestemming het centrum van Antwerpen met 46.000 reizigers. (Rolf Duchamps)