Bevers cultuurbeleidsplan tot 2013

BEVEREN. De gemeente heeft een gemeentelijke cultuurbeleidsplan opgesteld voor de periode 2008 – 2013. Voor de periode 2002 – 2007 werden destijds nog twee afzonderlijke plannen ingediend voor bibliotheek en cultuurcentrum. Nu wordt het één gemeentelijk cultuurbeleidsplan waarvoor ook een subsidieaanvraag geldt.

De overheid verklaarde het aanvraagdossier ontvankelijk en de gemeente stelde dan in oktober 2006 een cultuurbeleidcoördinator Hugo Picquer aan en Hilde Reyniers als assistent-cultuurbeleidcoördinator. Zij moeten nu het cultuurleven integraal aanpakken maar hun bijzondere aandacht zal toch gaan naar de werking van bibliotheken, cultuurcentra en het sociaal-cultureel verenigingsleven.

 

Gemeenten die in het decreet lokaal cultuurbeleid stappen worden daarvoor gesubsidieerd met 1 euro per inwoner per jaar. Geld dat moet gebruikt worden in het kader van gemeenschapsvorming.

 

Het beleidsplan bezit de grote beleidslijnen en doelstellingen voor de komende zes jaar. Het is wel gebaseerd op de vorige beleidsplannen. Maar er mag niet uit het oog verloren worden dat de gemeente het culturele werk ondersteunt met personeelsinzet én met financiële middelen.

 

Belangrijk gegeven is het Cultuurcentrum Ter Vesten dat sedert juni 1996 een steeds groeiende culturele werking ontplooide. CC Ter Vesten zorgde voor een ruime eigen podiumprogrammering. Uit de beleidsperiode 2002 – 2007 valt vooral de uitbreiding van het centrum Ter Vesten én de aanbouw van een grote bibliotheek naast de schouwburgzaal op.(R.D.)