Dirigent neemt afscheid met schitterend kerstconcert

Image
Roger Weyn dirigeerde voor de laatste keer de Harmonie van Bazel
BAZEL. Roger Weyn heeft een schitterend laatste concert gegeven als dirigent van de Koninklijke Harmonie “Al Vloeiende Groeiende” in de Sint Petruskerk te Bazel. Niet minder dan 400 aanwezigen hebben van een verrassend, afwisselend kerstconcert genoten.

De harmonie opende zelf het concert met “Nessun Dorma” en “Because we believe” waarna het kinderkoor van de muziekacademie van Kruibeke enkele kerstliederen ten gehore bracht.  Daarna was het de beurt aan Lisa del Bo die in haar eerste deel enkele nummers bracht uit haar veelzijdig repertoire.Vervolgens speelde de harmonie op sublieme wijze:“Little drummer boy”, “Sleighride” en “So this is X-mas”.

 

Het strijkersensemble van de muziekacademie van Beveren, o.l.v. Juri Briat, speelde daarna enkele zeer prachtige nummers waarin Tuur Van Dosselaer op viool en Greet Wauters op piano, de solo partijen op schitterende wijze vertolkten. Zij kregen hiervoor dan ook een minuten lang applaus. Het tweede optreden van Lisa del Bo stond volledig in het teken van Kerstmis.  De harmonie begeleidde haar met “Enkel het goede”, “Leise rieselt der Schnee”, “Silver bells” en “Mistletoe and wine”. Dat deze nummers prachtig naar voor werden gebracht bewees het applaus van het aanwezige publiek.

 

Hierna werden de verschillende dirigenten en Lisa del Bo in de bloemetjes gezet. Het laatste dankwoord was voor dirigent Roger Weyn. Na 27 jaar te dirigeren gaat hij terug de saxofoon bespelen in de harmonie. Hulde kwam er ook van burgemeester Denert. Hij loofde Roger voor zijn jaren inzet in de harmonie, maar ook voor zijn inzet bij de plaatselijke muziekacademie. Als niemand er zijn twee schouders ondersteekt komt het echt nooit goed. Het is dankzij Roger zijn inzet dat de muziekacademie geworden is wat het nu al is en ze zal zeker nog verder groeien.  Als dank kreeg Roger zijn moeder dan ook een dikke knuffel, want volgens de burgemeester staat achter iedere sterke persoonlijkheid een sterke vrouw en zeker een moeder. Het kerstconcert werd afgesloten met een samenzang. De harmonie, het kinderkoor, Lisa del Bo en alle aanwezigen zongen “Nu zijt wellekome”. De dirigent kon geen beter afscheid krijgen na dit ongelooflijk geslaagd concert. (R.D.)