OCMW bevraagt 85-plussers

HAMME. Het OCMW start in februari 2008 met een grote bevraging bij alle 85- plussers van de gemeente. Dat gebeurt door een personeelslid van de sociale dienst van het OCMW tijdens een persoonlijk gesprek bij de senioren thuis. Deze opdracht duurt ongeveer anderhalf jaar.

Volgens OCMW-voorzitter Paul Verschelden is het hoofddoel van de bevraging na te gaan of de senioren op de hoogte zijn van de verschillende vormen van hulp - en dienstverlening, financiële tegemoetkomingen en sociale voordelen waar zij recht op hebben. De projectbegeleidster zal hen hierover informeren en adviseren. Indien nodig zal zij de senioren ook helpen en begeleiden om deze diensten, tegemoetkomingen en voordelen aan te vragen.

 

De gegevens die de projectbegeleidster verzamelt zullen in een rapport gegoten worden dat de leefsituatie, wensen en noden van de 85-plussers van de gemeente schetst. De bevindingen in dit rapport zullen gebruikt worden om het lokaal ouderenbeleid verder uit te werken en af te stemmen op de senioren. In de toekomst zal deze bevraging uitgebreid worden naar senioren van andere leeftijdsgroepen.

 

In deze eerste fase gaat het om een 400 - tal ouderen. De senioren die in het WZC Meulenbroek en in het RVT Sint Jozef verblijven zullen niet bevraagd worden, aangezien zij binnen deze instellingen geïnformeerd en begeleid worden. (R.D.)