Aanbod Beverse sportinfrastructuur kan nog beter

Image
Belangrijk in de Beverse sportinfrastructuur zijn de voetbalvelden in kunstgras
BEVEREN. Uit een ondervraging blijkt dat de Beverse sportclubs zeer tevreden zijn over het toch wel ruime en moderne aanbod van de sportinfrastructuur. De clubs vonden echter wel dat het aanbod nog verbeterd en ook vernieuwd kan worden. Het belangrijkste minpunt van de sportaccommodatie is, dat er nog steeds niet voldoende aanwezig is. Er is gebrek aan plaats in de gemeentelijke sporthallen op drukke uren vooral tijdens de week.

Voor basket en volleybal in Melsele, zijn er weinig uren en pleinen voorzien en het lokaal van de tafeltennisclub is te klein. Door gebrek aan vrije uren kan niet iedereen zomaar de gemeentelijke sporthallen gebruiken. Er werd ook voorgesteld om het voetbalveld in kunstgras, waarop nu FC Bosdam speelt, gratis eens ter beschikking te stellen van kleinere clubs. Zo werd er aan gedacht om elke ploeg die het wil, één keer per jaar het terrein te laten gebruiken.

 

Ook in Verrebroek vindt men dat er te weinig sportinfrastructuur is. De gevechtsvereniging Ki–Musubi Kieldrecht kan wegens onvoldoende beschikbare uren niet in de sportinfrastructuur terecht. De club moet daarom een zaal huren in een school en dat kost een stuk meer en ze krijgen daar geen compensatie voor. Niet –competitieve of kleine clubs vragen ook om meer kansen te krijgen om de gemeentelijke sportinfrastructuur te gebruiken.

 

Het is in Beveren in ieder geval rekenen  en meten met de tijden in de sportzalen en op de sportterreinen, maar toch dringen de clubs er op aan om meer te kunnen sporten of trainen op aanvaardbare uren en niet bijna ’s nachts. Voor het liefhebbersvoetbal zijn er ook te weinig gemeentelijke terreinen voorzien.

 

Ook het onderhoud van de sportvelden kan beter. Dat bleek uit de opmerkingen en suggesties die sportclubs konden inbrengen. Zo verliep het onderhoud van de tennisterreinen in Kieldrecht niet zoals het hoorde. De sportzone van Melsele wordt gedeeltelijk onderhouden door twee terreinverzorgers maar die worden betaald door de voetbalclub Svelta Melsele. Er werd de opmerking gemaakt dat de gemeente eigenlijk moet instaan voor het onderhoud van de verschillende Beverse sportzones.

 

Kritiek kwam er ook op de té kleine parkings aan de sportinfrastructuur. Zo is de parking aan de sporthal Wit Zand te Melsele te klein bij vele gelegenheden. Eigenlijk is er in alle deelgemeenten te weinig parkeerplaats een de sportaccommodaties. Ook de bewegwijzering naar de sporthallen van Melsele en Haasdonk, mag nog worden verbeterd.

 

Bemerkingen over het zwembad werden in de bevraging ook gemeld. Zo is voor sommigen het peuterbad te klein. Er zijn soms zoveel peuters dat het niet meer leuk is om te komen zwemmen.
Het huidige kinderbad is te klein en er zijn ook te weinig bubbelbaden want op drukke momenten is het soms lang aanschuiven. Zwemfans willen ook aandringen op een openlucht gedeelte dat het zwembad nog meer uitstraling zou geven. (Rolf Duchamps)