Tevreden burgemeester Minnebo

ImageZWIJNDRECHT. Tijdens de laatste gemeenteraad van 2007 heeft burgemeester Willy Minnebo (Groen!) zijn Kerst- en Nieuwjaarswensen overgemaakt aan zijn collega’s uit het schepencollege, de gemeenteraad en alle aanwezigen. Hij sprak ook zijn tevredenheid uit over de werking van het bestuur in het eerste jaar van de legislatuur waarin hij met nog negen partijgenoten van Groen!, vier van CD&V, vier van sp.a, zes van Vlaams Belang en één van Open Vld heeft samengewerkt.

Minnebo sprak zijn waardering uit voor de manier waarop de gemeenteraadszittingen verliepen. “Er waren wel meningsverschillen  maar uiteindelijk kwam de raad toch tot een goed besluit.”, aldus de burgemeester. Zelden kwam het tot woorden met te veel decibels!

Hij vroeg het bestuur ook zich verder te blijven inzetten voor de gemeente en daarbij wees hij ook nog naar de verdiensten die de vorige coalities hadden.De slotsom was voor hem, dat Zwijndrecht aan de bevolking dingen kan aanbieden die andere gemeenten benijden.


Misschien zal Zwijndrecht naar de toekomst toe, volgens de burgemeester nog harde noten moeten kraken en hierbij dacht hij aan het bestraffen van de gemeente vanuit Brussel omwille van de lage personenbelasting en snoeien aan de inkomsten van de drijfkracht die voor Zwijndrecht vanuit de bedrijven zone op de rekening komen. “Ik hoop dat het nooit zo ver zal komen”, zo besloot hij. (Rolf Duchamps)