Meer veiligheid aan park & ride gevraagd

ZWIJNDRECHT. In de gemeenteraad heeft raadslid Walter De Wulf (Open Vld) er bij het schepencollege op aangedrongen om bij De Lijn te vragen om meer controle te doen op de veiligheid aan de Park & Ride parkeerplaatsen in Melsele en op Linkeroever. Hij vroeg dat omdat de gemeente Zwijndrecht een uitzonderlijk goede klant is van De Lijn. Waarmee hij bedoelde dat de gemeente voor inwoners van 60 tot 65 jaar de omnipas betaalt, dus gratis voor die leeftijdcategorie. Voor de inwoners van 25 tot 60 jaar betaalt Zwijndrecht 75 % van de omnipas en ook voor de Buzzy Pazz zijn er gemeentelijke tussenkomsten.


Raadslid De Wulf wil die veiligheid bekomen zodat tramreizigers veel vlotter hun wagen zullen achter laten aan de Park & Ride. Onveiligheid is volgens hem de reden dat tramreizigers hun wagen liever in het centrum van de gemeente parkeren. Dat was ook de reden waarom blauwe zones werd ingevoerd.
De Wulf wil dat de gemeente meer druk zet op De Lijn om veiligheidscontroles te doen. Burgemeester Willy Minnebo vond dat allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hij vroeg zich af of de aangekondigde controle van de gemeente Beveren door bewakingsfirma’s wel gebeurden. Het parkeren dicht bij de tram én op een veilige plaats is blijkbaar de betrachting van veel tramreizigers. Volgens de burgemeester zijn er ook problemen op aan de kleine parking aan het frituur aan Vromenhove. Daar werd door de uitbater ook al gevraagd om er blauwe zone van te maken en de schijf te verplichten want in plaats van frietklanten staan daar tramreizigers die hun wagen er de gans dag laten staan.
Minnebo wees ook naar parkings in het centrum die maar weinig gebruikt worden omdat de mensen er op zien om 100 of 150 meter te stappen. Hoe dan ook het parkeerbeleid dat in het mobiliteitsplan zit verweven, zal zich moeten bezinnen over de bewonerskaart, de blauwe zone  en het betalend parkeren. (Rolf Duchamps)